Zoeken in deze blog

vrijdag 23 november 2012

rookvorming kachel wat een stank

Vanmorgen om half zeven dacht ik lekker de houtkachel aan te steken. Dat vinden de kinderen altijd zo fijn als ze beneden komen. Dan zitten ze soms te vechten met z'n allen voor een plaatsje vlak voor de houtkachel.
Komt er toch een enorme rook ontwikkeling naar binnen. Wat een stank. En het vervelende was, de rook bleef maar komen. Ik snel alles open gezet en de kinderen snel naar de speelkamer verhuist. Daar de centrale verwarming maar een paar graden hoger gezet. Ondertussen maakte ik brood klaar en de schooltassen om even later de kinderen naar school te brengen. Nu stap ik net weer binnen er ruik nog steeds een enorme stank die me doet denken aan de schoorsteenbrand van een paar jaar geleden. Ik heb alles een uur tegen elkaar open gezet maar dat helpt nog niet zo goed. Verder staat er nu een schaal met azijn om de stank wat te verminderen. Heeft er iemand nog meer tips om rooklucht van een kachel te verwijderen.
Helaas moeten we de houtkachel blijven stoken om onze energierekening betaalbaar te houden. Anders had ik dat ding er al lang uitge.........  . Maar goed, dat is het nadeel van een oud huis. Als we ooit een anders huis mogen betrekken, dan komt er alleen een kacheltje dat we voor sfeervolle avonden stoken, maar niet om energiekosten te besparen. Nu ga ik maar aan de slag met een emmer water met veel schoonmaakazijn en hoop dat het over een paar dagen weer wat lekkerder ruik. Mijn ervaring is helaas dat het best wel een tijdje kan duren voor die lucht helemaal is verdwenen.
Oh ja, manlief zou nog informeren naar een oplossing omdat onze schoorsteen niet boven de nok uitkomt.
Dan kan men er iets op plaatsen, een zogenaamde aspiromatic. Gaat vast weer een hoop geld kosten.
Hé getver, ik dacht juist dat we alle kosten wel zo'n beetje hadden gehad, komt dit weer op ons pad. Wat is een klein buffertje dan toch handig. Ik vind in de kou zitten namelijk echt armoe. Dan voelen al mijn spieren stijf en komt er gewoon niets uit mijn handen.


donderdag 22 november 2012

operatie schoenendoos en ruilen crysis 2 xbox

Toen onze oudste dochter jaren geleden op de basisschool begon bestond de operatie schoenendoos al.
Ook nu hebben we weer briefjes mee naar huis gekregen met het verzoek een schoenendoos te vullen met bepaalde artikelen en deze leuk te versieren. Ook ik heb jaren netjes meegedaan. Totdat ik ergens las dat de dozen in een verzamelcentrum allemaal werden omgekiept en zo weer opnieuw werden samengesteld. Op zich natuurlijk helemaal geen verkeerde actie, omdat er anders te veel verschil in inhoud van de dozen is.
Ik doe nog steeds regelmatig mee, maar stem het dus niet meer zo af via het lijstje op het briefje. Als ik toevallig 4 stukken zeep heb, stop ik er die gewoon in, zo ook met andere dingen. In het verzamelcentrum worden ze dan keurig verdeeld onder andere dozen. Dus je hoeft echt niet meer naar de winkel te gaan om alles van het lijstje te halen, neem gewoon maar wat je in huis hebt en het komt allemaal in orde. Natuurlijk maken we er wel altijd een hele mooie doos van, want het verzoek is om de doos mooi te versieren. Ooit deed ik tussen een schriftje in een doos een papiertje met ons adres en een fotootje met het verzoek om te corresponderen. Maanden later kregen we een brief van familie van het jongetje met een fotootje terug. Als bedankje. We hebben nog weer een brief teruggestuurd maar nooit meer iets teruggehoord. Het fotootje heb ik nog altijd bewaard en soms vraag ik me wel eens af hoe het nu met dat jongetje zal zijn. Ik weet nog wel dat het op onze oudste dochter toen heel veel indruk maakte dat ze een fotootje terugkreeg van een donker kindje vanuit een ver arm land.

Nu even iets heel anders.

Toen wij eindelijk de lang gekoesterde wens voor onze zoon in vervulling lieten gaan door een xbox te kopen, kregen we een totaalpakket. Er zat een te downloaden spel genaamd Crysis 2 bij. Dit is nog nooit gedaan. We hebben dus een kaart met een nog niet opengekraste code die je moet invoeren via je xbox waarmee het spel crysis 2 kan worden gespeeld. Is het wat voor jouw zoon, laat het me dan even weten.
Mijn zoontje maak je blij met een pocket van Donald Duck ofzo. Maar is niet noodzakelijk hoor, we komen er wel uit.

zondag 18 november 2012

hellup thermostaat op 35 graden

Ik zit nog na te zweten, is het niet meer van de temperatuur in huis, dan wel van frustratie. Ik heb heel de week geprobeerd de kachel te stoken en zo min mogelijk de verwarming aan te zetten. Wordt ik vanmorgen wakker met een hoofd dat aanvoelt alsof ik koorts heb. Kom ik beneden en loop tegen een muur van hitte op. Heeft onze oudste dochter in plaats van de thermostaat terug te zetten op 15 graden, deze doorgedraaid in de verkeerde richting, en dan nog met de deur naar de aangrenzende schuur open zodat de poezen lekker in en uit kunnen lopen. Heel de nacht heeft de ketel dus staan horren. Hoe lang moet ik nu wel weer niet met een druppel onder m´n neus lopen voordat dit allemaal is terugverdiend. Ik durf eigenlijk niet te kijken naar de meterstand, die we altijd netjes elke week opnemen. Onze dochter is er ééntje van het verstrooide soort, het is niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Zou een weekje zakgeld inhouden haar er meer toe zetten oplettend te zijn, maar ik ben in zulke dingen een softie, dus voer ik dat maar niet door. In ieder geval gaat vandaag heel de dag de cv niet aan. BRRRRR!!!

zaterdag 17 november 2012

verrassingspakket doorgeven


Ik heb een leuk idee, tenminste dat denk ik zelf. Ik was aan het opruimen en heb een verhuisdoos met nog mooie bruikbare spullen staan, maar die ik zelf niet meer gebruik. Nu dacht ik, misschien vind iemand het wel leuk om deze doos te ontvangen en te kijken of er iets bruikbaars in zit. Zo ja, meld je dan, dan stuur ik de doos naar je toe. Je hoeft geen verzendkosten te betalen, maar alleen op die voorwaarde, dat je zelf de verhuisdoos ook weer vult en doorstuurt naar een belangstellende, die dan weer hetzelfde doet. Geen kapotte dingen erin doen of kleding, tenzij iemand een maat erbij vermeld. Degene waar je een verrassingsdoos van hebt ontvangen, stuur je een persoonlijk bedankje in de vorm van een berichtje op de blog. Dus je wordt er niet rijk van, maar dat is niet de bedoeling. Ik vond het zelf altijd leuk om bijvoorbeeld kerstpakketten open te maken of een zak gekregen kleding. Je kan natuurlijk hetgene waar je niet van houdt of wat je niet nodig hebt gewoon weer doorsturen indezelfde verhuisdoos. Een hoop plezier en het kost iedereen maar 6,75 euro.
Dus bij deze, wie heeft belangstelling voor een verrassingspakket? Ik geef het vanaf vandaag 1 week de tijd om reacties te ontvangen, bij meerdere gegadigden, gaat het naar de eerste die reageert.
Succes!

donderdag 15 november 2012

auto en paardentrailer


Ooit blogde ik over een andere auto. We hebben er op het moment twee, een superkleintje wat nauwelijks iets kost, maar ook een hele grote, ik bedoel eigenlijk zware in de wegenbelasting, alleen om er ongeveer 6 keer per maand de trailer met een paard mee te trekken. Die auto kost ons aan wegenbelating ongeveer 125 euro per maand. Onze doelstelling was om dit jaar een andere auto te zoeken die goedkoper is in de wegenbelasting en ook in het benzineverbruik. Maar hij moet ook 1600 kilo geremd kunnen trekken. We dachten aan een oudje, belastingvrij. Maar helaas, met de huidige plannen van de regering gaat het voordeel van wegenbelastingvrij bij oldtimers er per januari 2014 af. Wat nu? Heeft er iemand een idee? Huren van een auto 6 keer per maand in het zwaardere segment komt duurder uit dan wat we nu betalen. Er moeten toch goedkopere alternatieven zijn. Ik loop op dit spoor een beetje dood.

Gisterenochtend met manlief de financiën weer helemaal in kaart gebracht. We hebben bijna ons genoeg punt bereikt. We willen in principe niet veel meer, zelfs minder. Maar de tweede auto blijft een rotpunt waar we  nog geen oplossing voor vinden. Met de boodschappen zou ik nog iets kunnen bezuinigen, maar dan komen we op het punt dat er 's avonds altijd nee moet worden gezegd tegen iets lekkers. Zou trouwens voor de extra kilootjes niet verkeerd zijn. En echt we zitten ons echt niet elke avond helemaal vol te stouwen, maar een zakje zoute stengeltjes van 0,27 cent gaat er vaak wel doorheen, en soms ook een stukje extra pure chocolade of een handje pinda's. En ja, met 6 a 7 personen tikt dat toch wel door.
Het verenigingsleven zou teruggebracht kunnen worden, maar dat vind ik belangrijk voor onze kinderen. Ik loop zo nu en dan hard, kost niets aan contributie, maar een lidmaatschap op de tennisvereniging, rijvereniging, gymvereniging, en schaakvereniging tikt ook aardig door hoor. Maar goed, dat hoort bij onze levenswijze, althans die van de kinderen, en dat laten we niet schieten.
Wel een prettig idee, dat als het zou moeten, dat daar nog op te bezuinigen valt. Gelukkig moet het niet, maar misschien de aankomende jaren bij anderen wel. Veel gemeenten hebben daar dan regelingen voor, dus benut ze en schroom niet om bij je gemeente aan te kloppen.

Binnenkort weer een binnenkijkje in ons huis en weer wat spullen te ruilen. De snijmat heb ik uiteindelijk geruild tegen wat paardrijspulletjes. Leuk om zo eens een blogger te zien. De stoelen staan nog in de schuur, echt supermodelletjes, maar gewoon toe aan een nieuw stofje. Heb je nog interesse in de stoelen, laat het dan snel even weten, want volgende week gaan ze naar het grove vuil.

dinsdag 6 november 2012

wie wil er iets van onderstaande foto's ruilen?




Ik heb een aantal dingen in de aanbieding die ik graag wil ruilen.

Het gaat om een snijmat, handig voor quilters onder ons of bloggers die graag kaarten maken.
Het is een groot formaat. Helaas past hij niet door de brievenbus, dus opsturen kost wel 6,75 of bij ruil natuurlijk niets, want dan hebben we allebei alleen de verzendkosten. Helaas krijg ik de snijmat niet op foto, heb problemen met het fototoestel en de computer om foto's goed te downloaden, maar het gaat om een echte Prym Olfa snijmat van 60 x 45 cm of de achterkant in inches. Het is een groene snijmat.

Dan nog twee Laura Ashley stoelen. Deze moeten opnieuw gestoffeerd worden als je de kleur niet aanstaat,
Ze hebben leuke wieltjes onder de voorpootjes. Ze zittten heerlijk. Ben je niet zo van het stofferen, wij hebben ze op een warme zomerdag wel eens afgespoten met de hogedruk waterspuit en toen kwamen ze weer als nieuw tevoorschijn. Ik ben aan het ruimte maken in ons huis en nu mogen ze weg.

Waartegen kunnen we ruilen.
Voor de snijmat wil ik graag een lekkere zelfgebakken taart of een ijsbolletjes tang.
Ook staat een echt schapenvachtje nog op mijn verlanglijstje
Ook paardrijkleding, dekjes of paardendekens, zadels, laarzen, etc. zijn welkom. Daar is mijn oudste dochter dan weer blij mee.
Verder nog gewenst
een vierkant dienblad van 45 x 45 of 47 x 47 cm
kinderkleding meisje maat 122
kinderkleding jongen maat 152 (vooral een winterjack)
kinderkleding jongen maat 110
bio boodschappenpakket
voor mezelf een lekker dik winterjack of winterjas maat 42/44 L/XL


rondleiding 2


Dan komt hier de beloofde rondleiding in ons huis. De slaapkamer grenzend aan onze slaapkamer, namelijk van ons jongste zoontje. Ik had wat problemen met de foto's dus sommige foto's staan bij de verkeerde bijschriften. Hoop dat het toch een beetje duidelijk wordt.
Het bed is eigenlijk een stapelbed, maar wij gebruiken het als halfhoogslaper. Het tweede bed wat er nog bij hoort doet dienst als gewoon bed in de slaapkamer van onze oudste zoon. Het bed komt van I.kea en is echt supersterk. Het is inmiddels 13 jaar oud en er is al heel wat op geklauterd en aan gehangen.


Deze foto is een beetje donker door het tegenlicht.
De kast hebben we via MP gekocht. Aan de muur hangen oude schoolkaarten. Ooit op een kleedjesmarkt gekocht. Voor de ramen weer luiken. Ik hou niet van gordijnen. Zijn altijd stoffig en moeten om de zoveel tijd gewassen worden. De luiken werken super tegen de zon en kou (enkele beglazing).

Ons zoontje is helemaal gek van Cars, dus de accessoires zijn daar dan ook van. Gekregen lampjes op de kast en aan het plafond van iemand waarvan hun zoontje die leeftijd voorbij was. De fleece deken via MP gekocht en het onderliggende dekbedovertrek ook.

Dit is de doorkijk via de extra tussendeur naar onze slaapkamer.

Onder het bed ligt een speel/wegenkleed, gekregen van schoonzus die het weg wou gooien. De houten garage en het houten kasteel zijn krijgertjes van oudere buurkinderen. Hun vader was de garage aan het opruimen en buiten aan het uitstallen wat naar de rommelmarkt kon. Ik zag het staan en zei gewoon, als je er geen raad mee weet, dan hou ik me aanbevolen hoor. Een dag later werd het bij ons gebracht.

Het wordt een eentonig verhaal, maar ook de autootjes hebben we gekregen. Vooruit, de kraan van playmobil is ooit nieuw gekocht als verjaardagskado. De voetbaltafel heeft mijn schoonzus ooit gewonnen bij een loterij op de voetbalvereniging, maar ons neefje had er al een staan. Dus hebben wij die overgenomen voor een leuk bedrag als verjaardagskado. En het aapje (onderste foto)  hebben we denk ik 12 jaar geleden gekocht bij een bezoek aan De Apenheul, We hadden toen nog maar 1 kind en als we dan naar een dierentuin gingen, dan kochten we ook wat om mee naar huis te nemen. Echt superduur in zo'n park, maar ja, bij je eerste doe je zulke dingen ;)  Om het toch nog in de trend van het consuminderen te houden, heeft het aapje nu inmiddels vier slaapkamers gedecoreerd.
In de kast de kleding en de spaarpot. De spaarpot heb ik gekregen van mijn nu overleden vader toen ik zwanger was van ons eerste kind. De winterjas komt van de Z.eeman en de overige kleding is tweedehands gekocht of gekregen.
De groene muur is Sesamstraatgroen, hoe verzinnen ze het. Die zal denk ik in de toekomst nog een keer wit worden geverfd, maar voor de rest is deze kamer, als één van de weinige echt helemaal klaar.


In deze slaapkamer is alles dus minder steriel als in onze eigen slaapkamer, maar ik vind dat voor de kinderkamer niet zo erg. Je kunt natuurlijk niet tegen een kind zeggen dat ze niet op hun slaapkamer mogen spelen.