Zoeken in deze blog

donderdag 27 juni 2013

brocante opruimen

Inmiddels ben ik al heel lang aan het opruimen. Maar ik merk dat ik steeds verder ga. Zo heb ik een tijd lang brocante spulletjes, denk aan servies en keukenspulletje, emaille etc. verzameld. Hartstikke leuk gezicht, maar ik gebruikte het nooit. Het was echt alleen voor de sier. Wel een heel leuk gezicht hoor in de keuken aan de wildkroon enzo, maar ook echte stofvangers. Het mag dus weg.



 Alles op marktplaats zetten daar heb ik geen zin meer in, dat heb ik ook een beetje afgezworen omdat het me onrustig maakt. Ik wil het wel graag kwijt maar om het nu naar de kringloop te brengen, daar is het toch te waardevol voor. Kan ik er misschien iemand die mijn blog leest, blij mee maken. Ik wil graag ruilen tegen iets anders. Zo wil ons dochtertje heel graag haar babyborn spulletjes uitbreiden en onze oudste dochter kan alles wat met paard te maken heeft gebruiken. Tevens zoeken we nog een treintje voor de duplo rails dat op batterijen rijdt.


donderdag 20 juni 2013

traditionele schommel vervangen door boomschommel

Tien jaar lang stond er een vreselijk lelijk bouwwerk in onze tuin. Altijd storend in het zicht.
Het was onze schommel. Een hele grote hoge, met twee schommels, ringen met trapeze, zo'n slingeraapgeval en een glijbaan. Die glijbaan hadden we er een jaar geleden al afgehaald, want daar haalden de kinderen hun billetjes inmiddels aan open. Dit jaar vond ik dat het bouwwerk helemaal moest verdwijnen, maar ja de kinderen vinden er natuurlijk ook wat van. We hebben een alternatief bedacht, de boomschommel
Waarom zijn we daar tien jaar geleden niet opgekomen. Het had ons heel wat ergenis en geld bespaard.
Dit is het nu.


Tussen twee appelbomen hebben we een grote boomstam geplaatst, het bovenste gedeelte van onze oude schommel.

Ze vinden het weer helemaal leuk. De appelbomen dienen tevens als klimrek (klimboom). Iedereen blij nu :)


maandag 17 juni 2013

strijd tegen ongedierte en onkruid


Het afgelopen weekend stond in het teken van bestrijden. Ik had superkleine beestjes ontdekt op onze witte muur in de slaapkamer. Uit ervaring van 3 jaar geleden wist ik gelijk, oei dat wordt een hoop werk.
Wij hebben altijd ontzettend veel vogelnetjes en de dakgoot en onder de dakpannen. Normaliter erg leuk als je in bed ligt en het getjilp en gedrentel hoort. Maar minder eraan is dat wanneer de vogeltjes zijn uitgevlogen er ook nog weleens dode vogeltjes in de nesten achterblijven. Dit veroorzaakt bedwants. Een kriebelbeestje ter grote van een luis. Het is eigenlijk te vergelijken met kippenluis. Helaas steken deze bedwants s nachts als het donker is graag in mijn velletje en dat van onze jongste dochter. Gevolg, jeuk en bultjes.
Dus werk aan de winkel. Manlief vrijdagavond alle nesten verwijderd en zaterdag hebben we alle spleten gestofzuigd. Daarna werd manlief getransformeerd in een buitenaards wezen met zijn gasmasker op en heeft hij alles gespoten met gif, helaas weet ik hiervoor geen vriendelijker alternatief wat afdoende helpt.
Daarna moest de boel twee uur dicht blijven en die tijd hebben we besteed aan het wassen van al het beddengoed en wat zoal meer. Eigenlijk een zelfde aanpak als bij gewone luis. Na een aantal uurtjes moest er juist weer heel goed geventileerd worden. Verder hebben we de tuin onderhanden genomen. Het onkruid groeit supersnel en de kinderen komen tijdens het spelen regelmatig naar binnen dat ze gestoken zijn door een brandnetel. Helaas is onze motormaaier kapot en is het dus gewoon handwerk. De bergen onkruid laten we eerst slinken voordat we ze op de composthoop gooien.

 Ook de moestuin is goed onderhanden genomen. Tussen de vele straatstenen van ons huis hebben we met half schoonmaakazijn en half water gegoten, dat werkt supergoed, ook strooizout of gewoon zout met water is een goede optie als goedkope onkruidbestrijder.
Ik heb dit jaar niet zo heel veel staan in de moestuin. Alleen wat aardbeien, frambozen, bessen, rabarber en kruiden. Het leuke van die kruiden is dat ze bijna allemaal paars bloeien. En nog een paar kropjes sla en broccoli geloof ik.




Verder besloot onze oudste dochter afgelopen zondag dat ze naar bijna drie jaar haar verkering maar beter kon uitmaken. Heel dramatisch voor haar vriend en ook ik vond het er behoorlijk inhakken. Zo'n jongen komt toch al 3 jaar bij je over de vloer.
Nou, ik moet weer snel aan de slag, want de vloeren boven moeten worden gedweild. Er ligt nu een witte waas overheen van het gif spuiten.

donderdag 13 juni 2013

kattenverjager/kinderverjager

Onze buren hebben last van onze 3 katten zeggen ze. Oké, het is niet leuk dat ze wel eens een keertje hun behoefde in de tuin van de buren doen, maar de buren hebben een grote hond en die jaagt de katten ook weg dus op hun gemakje een drolletje in de buurtuin leggen is een uitzondering.

Nu hebben ze een kattenverjager geplaatst. Een apparaatje met een flikkerlicht om de katten af te schrikken maar nog erger ook een scherpe pieptoon voor als er een kat voorbij komt. Het gaat ook af als er een blaadje voorbij waait of zelfs al bij een schaduw. Een heel indringend scherp geluid voor zowel katten als kinderen. Ik moet toegeven dat wijzelf het geluid amper horen, maar de kinderen klaagden al bijna een hele week over een geluid wat zeer deed aan de oren en zijn toen op onderzoek gegaan naar waar het geluid vandaan kwam.

Het bleek dus van een kattenverjager vandaan te komen. Nu komen er bij ons veel mensen over het pad wat grenst aan het pad van de buren. Oppaskindjes, lesklantjes voor de ponylessen en gewoon vriendjes. Al deze kinderen klagen over dit geluid.
Ik ben toen maar eens op het www gaan zoeken. En inderdaad kinderen kunnen deze pieptoon wel opvangen.

Ik heb netjes de buurman aangesproken en hij zou kijken of het verplaatst kon worden. Het apparaatje heeft inderdaad 4 dagen op een wat grotere afstand gestaan maar inmiddels staat het weer op de oude plek.
Weer geluidshinder door de kinderen. Dan heb ik het nog niet eens over de hinder voor onze maar ook zijn hond. Die horen die pieptoon namelijk ook. Maar dat zou hem een biet zijn, hij heeft een kennelhond die nooit in huis komt en die dient als jachthond. De buren zijn anti-dier, het is een veehandelaar, maar een zonder hart voor dieren.

Ik heb al gedacht of ik het apparaatje kan manipuleren, zodat de pieptoon niet afgaat, maar heb geen idee hoe. Iemand nog tips, behalve de katten binnenhouden wat we al zoveel mogelijk doen omdat onze buurman in staat is om ze een kogel door de kont de schieten. Hij heeft een kast vol jachtgeweren staan.

binnenkijkertje


Zoals beloofd weer eens een binnenkijkertje. Deze keer van de woonkamer. Zoals je tegenwoordig dat modern zegt, is dit de loungekamer. Wij hebben nu eenmaal een huis met veel kamers (kamertjes) en deze is waar we heerlijk loungen (hihi, klinkt echt leuk). De bank daar heb ik heel lang naar gezocht. Er hebben echt al heel veel bankcombinaties de afgelopen jaren hier mogen staan, maar het was het toch weer net niet.
Het leuke is dat ik de banken die niet bevielen, steeds weer heb kunnen verkopen waardoor ik uiteindelijk een aardig centje te besteden had voor deze huidige bank. Ik koop nooit een nieuw bankstel en ook deze was weer tweedehands. Een heerlijke bank waar we met een groot deel van het gezin tegelijk op kunnen hangen. Hij was nog aardig aan de prijs vind ik. 400 euro voor een tweedehands bank en loveseat vind ik behoorlijk hoog, maar het was gewoon mijn droombank. Hij gaat ook nooit meer weg, dat weet ik zeker. Ooit hoop ik hem nog eens opnieuw te laten stofferen, maar het model is het gewoon.
Nu ligt er een sprei over die mijn oma zo'n 40 jaar terug heeft gehaakt.



Verder staat er in deze kamer een houtkachel, waarvoor de kinderen zich in de winter heerlijk settelen als ze thuis komen uit school en rugjes wel wat kachelwarmte kunnen gebruiken. Naast de kachel een mand van de rommelmarkt met aanmaakhoutjes en een aardappelmand voor het stookhout.
Bij het raam staat een oud bloementafeltje, ook van mijn oma geweest. Het bloemstuk heb ik zelf gemaakt. Ik koop zelf nooit bloemen omdat ik niet van gekweekte bloemen hou, maar ik had een bosje gekregen en heb die dus in dit bloemstuk verwerkt.
De poes zit bij het hoekraam gezellig naar buiten te kijken. Wij hebben nog schuifluiken in plaats van dubbele beglazing.


In het midden voor de bank staat nog een tafeltje, maar dat staat niet op de foto, het was nog in de maak.
Het tafeltje heeft mijn man ooit een keer gekregen van iemand die het niet meer hoefde. Het bovenblad was versleten. Dat hebben wij opgelost door er twee nieuwe plankjes op te maken en deze te behandelen zodat het een wat brocante, oude uitstraling zou krijgen. Voor degene die dure whitewash producten kopen heb ik nog een tip. Gewoon restjes witte verf, maak niet uit, mat, glans, grond of aflak verdunnen met wat terpentine. Met een kwast wat opbrengen en met een doek gelijk uitwrijven.

De drie bijzettafeltjes kocht ik voor 5 euro totaal in de kringloopwinkel van Dordrecht. Ze waren bruin, je weet wel van dat ouderwetse eiken en nu dus wit.

Deze kamer kunnen we afsluiten met schuifdeuren die we tweedehands hebben gekocht. Het enige in deze kamer wat we echt nieuw hebben aangeschaft is de lamp van Ikea en twee rollen behang voor de onderkant van de lambrizering.


En helaas staat er in deze kamer de flatscreen, het afgodje van mijn man. Hij wil hem niet aan de muur, dus dan maar op een oud tafeltje. Daar moet in de toekomst nog wat anders voor verzonnen worden.