Zoeken in deze blog

maandag 4 mei 2015

kinderen aankleden voor nop

Het aankleden van mijn kinderen doe ik al jaren voor nop. Ik geef er wel geld aan uit, maar probeer zo bewust te kopen dat ik het aankoopbedrag minimaal weer terug verdien of er zelfs aan verdien.
Rara hoe doe ik dat. Allereerst koop ik bijna alles tweedehands. Om precies te weten wat ze nodig hebben heb ik per seizoen een lijst gemaakt. Daarin staat alles, van ondergoed tot schaatsen en van broeken tot scheenbeschermers. Regelmatig kijk ik deze lijst na of ik nog iets in voorraad heb voor een aankomende maat. Zo niet, dan speur ik marktplaats af. Ik koop dan meestal een pakket waar in ieder geval inzit waar ik op dat moment naar zocht. Verder koop ik ook bij tweedehands kinderkleding winkels. Dan selecteer ik vooral op merk. Want wanneer de kinderen uit deze kleding gegroeid zijn, levert merkkleding altijd weer wat op. Ik zet het dan weer op marktplaats of bied het weer aan bij de tweedehands winkel waar ik dan weer 50 procent van de opbrengst krijg. Het leuke van het geval is dat ik vaak in de laatste week voor de grote schoolvakanties koop, dus voor de kerstvakantie en zomervakantie. In die weken wordt de tweedehands kleding vaak aangeboden voor bodemprijzen. Denk dan aan enkele euro's of zelfs één euro. Ik zoek dan alle merkkleding eruit in alle maten. Ik hou de kleding die mijn kinderen leuk vinden zelf en bied de rest op marktplaats te koop aan. Zo heb ik al meerdere malen een winterjas voor 1 euro gekocht en deze op marktplaats verkocht voor 30 euro. Tel uit je winst. Voor voetbalschoenen, schaatsen, scheenbeschermers, rugzakken etc. slaag ik vaak bij een kringloop of rommelmarkt. Zie ik iets goeds staan en van een bekend merk, dan neem ik het altijd mee, ongeacht de maat. Mijn kinderen zien er altijd leuk uit. Ik heb ze uitgelegd dat we door tweedehands kleding te kopen veel besparen, niet alleen geld maar ook het milieu. Van het geld dat we ermee besparen kunnen we leuke andere dingen doen, zoals gitaarles, of een dagje naar het zwembad. En ze snappen nu ook al heel goed dat door de kleding weer te verkopen er geld binnenkomt waarvoor ze weer iets anders kunnen uitzoeken.

3 opmerkingen:

 1. Tweedehands merkkleding is vaak top! Goed georganiseerd zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat heb je goed geregeld zo,alles wat ze niet meer aankunnen hier doe ik in een zak en weg ermee,ik vind het zo,n gedoe om kleding op marktplaats te zetten,maar nu heb ik ook nooit merkkleding.
  maar wij kopen ook best wel tweedehands kleding hoor,maar niet echt heel veel,ik ga graag naar de zeeman,of wibra,ook lekker goed koop,en ik krijg ook nog wel eens een zak kleding,ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleding van de Wibra vind ik ook altijd leuk. Alleen ik koop het niet omdat het geen restwaarde heeft en ik dus niet op deze kleding kan verdienen. Tien jaar terug maakte ik ook nog wel kleding zelf. Maar een rits kopen is tegenwoordig duurder dan iets van de Wibra of tweedehands.

   Verwijderen