Zoeken in deze blog

dinsdag 8 mei 2012

niet meer strijken

Ik ga een poging wagen om niet meer te strijken. Heel veel strijk ik nooit, maar onder sommige dingen kwam ik toch niet uit. Dat dacht ik tenminste. Maar waarom vijf minuten strijken op een blouse die na 1 minuut aan in de auto al weer nieuwe vouwen en kreukels heeft.
Het vergt wel wat extra aandacht met aanschaffen van kleding, want sommige materialen zijn gewoon wat makkelijker om netjes te houden. Maar ik wil ook niet alleen maar synthetische (hu, moeilijk woord) stoffen. Om niet te hoeven strijken moet je wel de wasmachine goed in de gaten houden. Niet te lang centrifugeren en gelijk uit de wasmachine halen. Sommige stoffen die erg kreuken kun je het beste kletsnat ophangen, bijvoorbeeld, buiten natuurlijk, maar bij slecht weer kan het ook in de douche of boven de badkuip.
En dan nog een tip die ik ooit las in De Vrekkenkrant. Je was opvouwen en erop gaan zitten.
Dat is strijken met een kop thee in de hand, perfect toch. Vanaf vandaag gaan de strijkplank en strijkbout dus in de kast. En wie weet over een poosje wel naar de kringloop.

Ik wil de lay out van mijn blog wat aanpassen. Dus als je ineens wat veranderingen ziet, ik ben er mee bezig.
Ook ga ik proberen zo nu en dan een foto te plaatsen. Ik vind het bij het lezen van andermans blog ook altijd leuk als er een foto bij staat, dus waarom zou ik het dan niet zelf doen.



Op de achtergrond van deze foto staat mijn keukenweegschaal. Een lekker oudje, maar ontzettend handig. Hij staat leuk vind ik zelf. Beter dan zo'n witachtig ding op stroom of batterijen. Ik laat deze dan ook standaard op het aanrecht staan.

donderdag 3 mei 2012

tienden, vrijwillige bijdrage

Iets waar je eigenlijk met niemand over praat is hoeveel je geeft aan de kerk. Wij krijgen tweemaal per jaar netjes een brief in de bus waarop je de vrijwillige bijdrage kunt invullen die je over gaat maken aan de kerk.
Daar zit dan gelijk een richtlijn bij. Een beetje afgeleid van het afdragen van je tienden.
Manlief en ik verschillen nogal van mening. Ik ben in eerste instantie bereid aardig wat te geven, maar hij is nogal kritisch. Zelf was ik pas ook verontwaardigd. Er zat een extra brief bij met het verzoek extra te geven omdat het kerkorgel moet worden vervangen waarvoor ze 150 000 euro nodig hebben. Nu vind ik dat in deze tijd eigenlijk uit den boze. Zoveel geld voor een kerkorgel. Ik vind het nog best mooi klinken hoor. Zeker als ik dan denk aan alle ellende in de wereld en dan moet onze kerk zo nodig een beter of mooier orgel.
Wij geven per jaar ongeveer 150 euro aan de vrijwillige bijdrage. Is dat echt krenterig, wat vinden jullie?

Zometeen krijg ik de 4 oppaskindjes de hele dag te spelen. Erg gezellig en leuk, maar aan het eind van de middag is het een megaklus om alle kleine onderdelen weer op te ruimen. Ze spelen dolgraag met playmobil, lego, knex, barbies en alles wat je maar kan verzinnen waarbij kleine onderdelen horen. (vergeet de strijkkralen niet, GRRRRR)
Om alles een beetje uit elkaar te houden, wordt er in verschillende kamers en slaapkamers gespeeld.
Zo hoef ik ook nog niet eens te sorteren aan het eind van de middag. Ik heb alles in opbergboxen op wieltjes onder de bedden staan. Wel jammer dat die boxen snel kapot gaan. Vooral de deelbare deksels begeven het snel. Voor de grotere onderdelen van de playmobil, denk aan de ark van Noach, het piratenschip, etc. zoek ik nog hele grote hoge opbergboxen. Nu liggen ze los ergens in een kast stof te happen.

Inmiddels zijn er eigen kindjes uit bed gekomen, dus aan de slag maar weer.