Zoeken in deze blog

dinsdag 8 mei 2012

niet meer strijken

Ik ga een poging wagen om niet meer te strijken. Heel veel strijk ik nooit, maar onder sommige dingen kwam ik toch niet uit. Dat dacht ik tenminste. Maar waarom vijf minuten strijken op een blouse die na 1 minuut aan in de auto al weer nieuwe vouwen en kreukels heeft.
Het vergt wel wat extra aandacht met aanschaffen van kleding, want sommige materialen zijn gewoon wat makkelijker om netjes te houden. Maar ik wil ook niet alleen maar synthetische (hu, moeilijk woord) stoffen. Om niet te hoeven strijken moet je wel de wasmachine goed in de gaten houden. Niet te lang centrifugeren en gelijk uit de wasmachine halen. Sommige stoffen die erg kreuken kun je het beste kletsnat ophangen, bijvoorbeeld, buiten natuurlijk, maar bij slecht weer kan het ook in de douche of boven de badkuip.
En dan nog een tip die ik ooit las in De Vrekkenkrant. Je was opvouwen en erop gaan zitten.
Dat is strijken met een kop thee in de hand, perfect toch. Vanaf vandaag gaan de strijkplank en strijkbout dus in de kast. En wie weet over een poosje wel naar de kringloop.

Ik wil de lay out van mijn blog wat aanpassen. Dus als je ineens wat veranderingen ziet, ik ben er mee bezig.
Ook ga ik proberen zo nu en dan een foto te plaatsen. Ik vind het bij het lezen van andermans blog ook altijd leuk als er een foto bij staat, dus waarom zou ik het dan niet zelf doen.Op de achtergrond van deze foto staat mijn keukenweegschaal. Een lekker oudje, maar ontzettend handig. Hij staat leuk vind ik zelf. Beter dan zo'n witachtig ding op stroom of batterijen. Ik laat deze dan ook standaard op het aanrecht staan.

3 opmerkingen:

 1. Ik strijk niet graag en strijk enkel de 'zichtbare' dingen. Mijn zoon moet voor het werk altijd goed voorkomen dus zijn overhemden strijk ik altijd. De T-shirts die hij eronder draagt strijk ik niet maar plooi die gewoon op eens ze droog zijn en van de wasdraad komen. De pasopgeplooide T-shirts leg ik onderaan de stapel en tegen dat hij 'rond' is, zijn die al lang goed plat. Trouwens, onder een overhemd ziet niemand een kruikje... T-shirts die hij zonder overhemd aandoet (zijn 'merk' t shirts) in zijn vrije tijd, die strijk ik wel want ik wil niet dat hij eruit ziet alsof hij uit een wasmand komt. Jeansbroeken strijk ik ook. We gebruiken stoffen zakdoeken en daar strijk ik een aantal wel en een aantal niet : zakdoeken die thuis en in bed gebruikt worden, worden niet gestreken. Zakdoeken die zoonlief meeneemt naar het werk, strijk ik dan wel omdat het niet echt 'presenteert' als hij een verfrommelde zakdoek uit zijn zak haalt. Hij gebruikt zijn zakdoek één keer en plooit die na gebruik zelf terug op zodat die dan niet als een bobbel in zijn zak zit want dat vindt hij vervelend. Ik vind het dan weer vervelend dat, als ik de zakdoeken in de was gooi, ik eerst elke zakdoek terug moet opentrekken want ene opgeplooide zakdoek is niet goed gewassen in de machine.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Strijk nooit. Spijkerbroeken maak ik een beetje glad door ze op de vloer te leggen en met mijn handen de vouwen eruit te hoe noem je dat... strijken :)

  De rest gaat prima met gewoon uitkloppen en netjes opgevouwen in de kast leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik strijk eigenlijk bijna alles. Geen handdoeken en sokken natuurlijk maar wel het beddengoed, kussenslopen,hemdjes, t-shirts, overhemden en broeken.

  BeantwoordenVerwijderen