Zoeken in deze blog

donderdag 3 mei 2012

tienden, vrijwillige bijdrage

Iets waar je eigenlijk met niemand over praat is hoeveel je geeft aan de kerk. Wij krijgen tweemaal per jaar netjes een brief in de bus waarop je de vrijwillige bijdrage kunt invullen die je over gaat maken aan de kerk.
Daar zit dan gelijk een richtlijn bij. Een beetje afgeleid van het afdragen van je tienden.
Manlief en ik verschillen nogal van mening. Ik ben in eerste instantie bereid aardig wat te geven, maar hij is nogal kritisch. Zelf was ik pas ook verontwaardigd. Er zat een extra brief bij met het verzoek extra te geven omdat het kerkorgel moet worden vervangen waarvoor ze 150 000 euro nodig hebben. Nu vind ik dat in deze tijd eigenlijk uit den boze. Zoveel geld voor een kerkorgel. Ik vind het nog best mooi klinken hoor. Zeker als ik dan denk aan alle ellende in de wereld en dan moet onze kerk zo nodig een beter of mooier orgel.
Wij geven per jaar ongeveer 150 euro aan de vrijwillige bijdrage. Is dat echt krenterig, wat vinden jullie?

Zometeen krijg ik de 4 oppaskindjes de hele dag te spelen. Erg gezellig en leuk, maar aan het eind van de middag is het een megaklus om alle kleine onderdelen weer op te ruimen. Ze spelen dolgraag met playmobil, lego, knex, barbies en alles wat je maar kan verzinnen waarbij kleine onderdelen horen. (vergeet de strijkkralen niet, GRRRRR)
Om alles een beetje uit elkaar te houden, wordt er in verschillende kamers en slaapkamers gespeeld.
Zo hoef ik ook nog niet eens te sorteren aan het eind van de middag. Ik heb alles in opbergboxen op wieltjes onder de bedden staan. Wel jammer dat die boxen snel kapot gaan. Vooral de deelbare deksels begeven het snel. Voor de grotere onderdelen van de playmobil, denk aan de ark van Noach, het piratenschip, etc. zoek ik nog hele grote hoge opbergboxen. Nu liggen ze los ergens in een kast stof te happen.

Inmiddels zijn er eigen kindjes uit bed gekomen, dus aan de slag maar weer.


3 opmerkingen:

 1. Net je blog ontdekt. Mag ik nog reageren?
  Dit onderwerp waar je hier over schrijft mis ik nog wel eens in blogland.
  Wij geven per maand €100 aan de kerk. Daarbij komen dan nog de collectemunten dat ook al snel meer dan €500 per jaar is.

  Ik ga je proberen te volgen.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wauw dat is veel zeg, wel heel goed van jullie, zijn dat dan jullie tienden, of waar leiden jullie dat bedrag vanaf?

   Verwijderen
 2. Volgens de richtlijnen die wij krijgen betalen we dat per maand. Een hele hap geld idd, maar de kerk moet ook allerlei dingen afdragen en ik weet geen betere goede doelen. Je kunt het wel weer aftrekken van de belasting, dus vind ik het niet zo erg om af en toe wat meer te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen