Zoeken in deze blog

dinsdag 23 augustus 2011

kapotte schoenen en tassen

Als verjaardagskado had onze jongste dochter in maart voor haar verjaardag Lelli Kelly schoenen gekregen. Normaal koop ik nooit zulke dure schoenen, maar als verjaardagskado vond ik het een keer prima. Ze was er reuze mee in haar sas. Vanaf maart t/m een paar dagen geleden heeft ze er constant op gelopen. Ik had namelijk alleen dat paar voor haar omdat ik wist dat ze toch geen andere aan wilde. Maar ze zagen er inmiddels echt niet meer uit en zijn in de kliko beland.
Snel een paar andere schoenen gekocht, nu in de opruiming natuurlijk, maar deze exemplaren gingen al na een paar dagen kapot.
Maar om nu weer een paar andere te kopen voor die resterende zomerweken. Dus heb ik ze onder de naaimachine gelegd en nu zijn ze met veel horten en stoten weer in orde. Gelijk maar een uitgescheurde schooltas van de oudste gerepareerd. Maar mijn naaimachientje was niet echt blij met die dikke materialen. Ik denk toch dat ik de volgende keer goed nadenk of het de moeite van het repareren waard was met het risico dat de naaimachine de geest geeft.
We hebben pas een prachtige Laura Ashley stoel gekocht voor 25 euro. Hij was behoorlijk vuil, vooral bij de leuningen waar de handen altijd liggen en bij het hoofdgedeelte. Maar opnieuw stofferen kan nog makkelijk een aantal jaar worden uitgesteld hoor. Wij wachten altijd tot er een paar dagen warm weer wordt voorspelt en slepen de stoel dan naar buiten. Dan wrijf ik de stoel met een doordrenkte lap met schoonmaakmiddel of schoonmaakazijn in en laat dat even intrekken. Dan komt manlief er aan te pas door de gehele stoel met een hogedrukreiniger te bewerken. Daarna is het een kwestie van geduld hebben en de stoel laten drogen maar niet in de felle zon. Zo komt je stoel weer als nieuw te voorschijn.
De scholen zijn bij ons weer begonnen en ik vul dagelijks weer de schooltassen met pakjes drinken en broodtrommels. Ik ben destijds overgestapt van drinkbekers naar pakjes omdat de tassen meerdere malen per week drijfnat thuiskwamen door lekkende bekers.
Toch vind ik met 4 schoolgaande kinderen pakjes wel in de papieren lopen. Nu ben ik nog op zoek naar bekers die beslist niet lekken en waaruit eventueel in etappes kan worden gedronken.
Heeft iemand de gouden tip voor mij?

7 opmerkingen:

 1. Hoi, ik heb bij de kringloop bekers met schroefdoppen van tupperware gekocht. Ik kijk heel vaak of er weer nieuwe zijn. En zo heb ik er toch al vier bijeengespaard. Steinar vind bekers op de middelbareschool niet kunnen, dus die krijgt flesjes die ik weer bijvul mee.
  Sinds na de vakantie maak ik heel veel lunchpakketjes voorruit en stop ze in de vriezer. Man en zoon nemen ze bevroren mee, zodat alles lekker vers is als het lunchtijd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi,We hebben hier meerder bekers van t.upperware. voor de zekerheid gaat er een plastic zakjes omheen,maar dit was nog nooit nodig. De oudste wil dit niet meer die vult elke dag weer een wegwerp fles je met drinken.
  groetjes Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij greenjump.nl kan je rvs flessen kopen in allerlei kleuren en maten. Die lekken echt beslist niet. Ik heb ze nu anderhalf jaar denk ik en we gebruiken ze elke dag. Kosten wel wat in aanschaf maar na een paar maanden heb je de kosten met de pakjes er wel uit... En je hoeft niet steeds pakjes weg te gooien. (geen aandelen of andere belangen hoor, alleen blij met de klean kanteen bekers)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie Greenjump al staan, en ik geloof dat dat heel goede flessen zijn. Ik gebruik op het moment toch weer pakjes, omdat ze zo ontzettend handig zijn…

  Mijn moeder kreeg vroeger haar drinken mee in een oude bruine bierfles. Die lekte ook niet, maar mijn moeder heeft er nu nog een trauma van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tupperware bekers, altijd gebruikt tijdens de lagere school, ze wisten niet beter ;-)
  Nu vullen we de wegwerpflesjes...........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hangt ook van de leeftijd van je kinderen af. Soms is het niet dat de beker lekt, maar dat het deksel er niet goed is opgeschroefd.
  Heb wel eens een verder zeer politiek correcte leraar horen verzuchten waarom ouders hun kinderen in 's hemelsnaam geen pakjes meegaven (opdrinken en weggooien) ipv altijd slecht gesloten bekers die omvielen op tafels en lekten in tassen met gymkleren.
  Heb zelf Klean Kanteen trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb Klean Kanteen bekers met de platte dop en die bevallen mij wel. Heb er geen beschermhoezen bij gekocht,omdat die vrij prijzig zijn en een paar krassen mij niet uitmaken.

  BeantwoordenVerwijderen