Zoeken in deze blog

dinsdag 3 april 2012

update en pyamadag

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. De kinderen hadden en hebben op het moment meer aandacht nodig om alles een beetje in het gareel te laten verlopen, dat vreet energie.
Er is weinig rust in huis.

Een half jaar terug heeft één van onze katten een ongeluk gehad en had een verbrijzelde poot.
Nu is hij nog steeds revaliderend. Het heeft ons tot nu toe 1035 euro gekost (auw dat doet zeer).
Toen we vlak na het ongeluk naar de dierenarts gingen werd ons gevraagd of we een verzekering voor de kat hadden afgesloten, want het bedrag kon wel oplopen tot 2200 euro. Zijn ze gek geworden dacht ik. Na wat rondbellen met diverse dierenartsen, vonden we een dierenarts die het voor de helft wilde doen. Natuurlijk nog een hoop geld, maar ons motto is, als je kiest voor dieren dan doe je er ook alles voor. We hadden onze zoon van 10 dit jaar een raskat beloofd om mee te gaan fokken, maar dat schuift nu een paar jaar op. Hij begreep dat heel goed.

Verder is mijn schoonvader COPD patiënt en met z'n laatste levensfase bezig. We zijn al diverse keren bij hem geroepen en hebben nu een rooster omdat hij niet alleen wilt zijn. Heel intensief en zwaar. Het betekent veel op en neer rijden naar het ziekenhuis, veel telefoongesprekken en extra kosten zoals benzinegeld en parkeergeld.

Al met al moeten we de laatste tijd gewoon momenten van rust inplannen. Dat noem ik de pyamadagen. Dat zijn dagen dat we thuis blijven, geen visite ontvangen en dus lekker in onze pyama kunnen blijven lopen.

Op die dagen mag ik van mezelf me lekker in blogland begeven. Omdat bloggen me juist ontspanning geeft, heb ik dus besloten om ook weer te beginnen met schrijven. Wat voelt dat heerlijk.

Nog 2 maanden en dan gaat onze jongste ook naar de basisschool. Ik heb het vanmorgen aan het hoofd van de school en de betreffende leerkracht doorgegeven. Ze waren er niet blij mee. Maar het is een kind dat zich makkelijk aanpast en zijn vriendjes zitten al maanden op de basisschool. Hij kan dan maar 4 weken naar school voordat de vakantie begint en ze vonden het organisatorisch en voor de klas erg onrustig. Ik ben van mening dat het voor de leerkracht onrustig wordt. Helaas, ik laat me niet meer zo snel afpoeieren en hij komt gewoon de dag nadat hij 4 jaar geworden is naar de basisschool. Dat scheelt me ook weer kosten van de peuterspeelzaal. Ik laat hem tot de meivakantie naar de peuterspeelzaal gaan. Het doorbetalen van een vakantie op de peuterspeelzaal vind ik onnodig.

Ons huis staat inmiddels al maanden te koop en helaas nog geen enkele belangstelling. Dus onze droom om een kleiner huis terug te kopen waardoor we geen hypotheek meer nodig zullen hebben staat nog even in de wacht. Dus lekker doorsparen maar en natuurlijk verder gaan met consuminderen.


2 opmerkingen:

  1. Wat een verhaal! Ik wens je weer veel plezier met bloggen, trouwens een basisschool die niet blij zijn dat er kinderen bijkomen nooit vna gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, blij dat je weer terug bent maar zoals je zelf al aangeeft is de basis in het gezin het belangrijkst! En het bloggen acht dat komt dan wel weer........ik hoop dat je nu weer een beetje de draad kunt oppakken en blijft schrijven over je wel en wee in consuminderland ;-)

    BeantwoordenVerwijderen