Zoeken in deze blog

maandag 4 februari 2013

start 70 euro per week met 4 kids

Vandaag is de start begonnen met het 70 euro project.
Ik begin met 71,85 euro contant in de knip.
Daar doe ik boodschappen van, kadootjes, benzine en openbaar vervoer. Tenminste dat is de doelstelling.
Ik moet meer de fiets of benenwagen nemen, anders wordt de benzine een te grote kostenpost.
Verder zal er ook minder mijn mondje binnen gaan, maar dat kan wat betreft de kilo´s ook geen kwaad.
Ik heb er zin in.
Straks even naar de C.1000 om een postpakketje weg te brengen, gelukkig betaald door de koper.
Volgende week is dochterlief jarig, dat wordt een uitdaging, zeker omdat een groot gedeelte van de familie dan zal meeschransen. Ik heb een aardig voorraadje in onze kelder. Wat ik daarvan gebruik reken ik mee in de onkosten, want dat is begin dit jaar met de aanbiedingen ingekocht. Gelukkig wel heel voordelig.
Dat geld haal ik dus gewoon uit mijn portemonnee en doe in een potje in de kelder, waarvan ik dan weer een keer spectaculaire aanbiedingen kan inkopen.
De eerste uitgaven vanmorgen zijn 1,50 aan het zendingspotje op school.
Vandaag maak ik eten voor twee dagen klaar. Balletjes gehakt met aardappelen en rode kool. En farfalle met zelf gemaakte kruidenboter en gehaktsaus met een beetje geraspte kaas.
Totaal 5,60 voor twee dagen aan warme prak.
Ik zal later deze week een specifiek lijstje vermelden met de onkosten.

Nog even iets anders. Vorige week is ons varkentje overleden, hij kon niet meer eten en lopen. Van een gezond varkentje in 2 dagen tijd helemaal op. Hij is 6 en een half jaar geworden. Wel vreemd hoor, ik mis het geknor als ik naar het kippenhok loop. Er werd door de kids natuurlijk gelijk om een nieuw varkentje gevraagd, maar daar hebben we gelijk duidelijkheid over geschept. Vanaf nu wordt de veestapel alleen maar minder. Dat drukt de kosten, niet zo zeer van het voer, maar de dierenartsrekening liep de laatste tijd wel heel erg snel op. Waardoor onze buffer snel aan het slinken is.8 opmerkingen:

 1. Oh, wat jammer van je varkentje! Sterkte!
  Maar ik begrijp het wel hoor, dat je zegt dat dat wat moet minderen! Ben benieuwd naar het verdere verloop van je project

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 70 euro heel knap. Ik red het net van 80 euro met drie kinderen maar we eten wel biologisch gedeeltelijk. Succes! En wat een verdriet vna het varkentje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jammer van je varkentje! Wij hebben ook twee hangbuikvarkentjes en inderdaad, leuk, maar kost ook wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes met je uitdaging. Het is toch voor 6 personen, dus ben erg benieuwd of het gaat lukken. Jammer van je varkentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind 70 euro boodschappengeld al knap van je voor 6 personen, maar zeker als je daar alles van wilt doen, zoals cadeautjes en tanken.
  Jammer van je varken. kan je hem nog wel opeten, of was het een 'siervarken'?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 70€ boodschappen voor zes personen? Waawie wij hebben drie kids maar het lukt niet echt. Ga je dan maar een keer per week naar de winkel?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes gewenst! Wij hebben vijf kinderen dus ik ben erg benieuwd of dit uit kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat knap, dat streven naar rondkomen met 70 euro met vier kinderen. En 79 na de eerste week... dat lijkt mij een heel goed begin!

  BeantwoordenVerwijderen