Zoeken in deze blog

dinsdag 12 maart 2013

paard overleden


Afgelopen weekend hebben we een dramatische beslissing moeten nemen. Onze New Forest van bijna 24 jaar hebben we laten inslapen. De afgelopen 3 maanden viel hij wel eens en kon dan niet meer opstaan. Na verschillende keren de dierenarts te laten komen, supplementen, pijnstillers en manlief die zelfs al  bezig was met het bouwen van een schuilstal, hebben we besloten dat het niet langer kon. Volgens de dierenarts zou er voor het eind van dit jaar toch een punt komen dat hij helemaal niet meer kon opstaan. Normaliter kreeg hij dan een spuit met een pepmiddel en pijnstiller en dan stond hij weer binnen een kwartier. Toch blijft de afweging moeilijk. Geven we hem weer dat wondermiddel of wanneer is het genoeg geweest. Nou het was dit weekend dus genoeg geweest en we lopen nu met dik opgezwollen ogen rond. Wat een verdriet. Onze oudste dochter kreeg haar voor haar achtste verjaardag en heeft nu iets meer dan acht jaar van haar mogen genieten. We hebben nu nog één paard en moeten ons nog maar eens goed beraden of er weer een ander paardje bijkomt.

De dierenartskosten zijn de de afgelopen maanden behoorlijk uit de hand gelopen. We zijn de afgelopen vier maanden al meer dan 200 euro gemiddeld per maand kwijt geweest. Het varken is een aantal weken geleden ziek geworden en hebben we moeten laten inslapen. De paarden niet te vergeten. Ook het paard dat we nu nog hebben had een longontsteking. En dan was onze hond afgelopen weekend nog ziek. Die liep twee dagen over te geven. Dat is gelukkig weer over en nu zag ik net een plasje van één van onze drie katten liggen. En het plasje was rose gekleurd door bloed.

We houden heel veel van onze dieren en zorgen goed voor ze, gelukkig kunnen we financieel ze ook alle behandelingen laten geven die nodig zijn, nou ja, binnen het normale dan, maar ik raad iedereen aan die krap bij kas zit, niet aan dieren te beginnen totdat je ook daadwerkelijk de financiele middelen ervoor hebt. Het is vooral met kinderen heel er moeilijk om verstandige keuzes te maken. Maar het bespaart de kinderen ook een hoop verdriet en voorkomt een hoop dierenleed.

Als wij geen paarden zouden hebben, was ons huis nu al zeker hypotheekvrij. Maar ja, hobby kost geld, zeg ik dan maar.

Ik voel me een beetje leeg op het moment. Meestal helpt het huis opruimen dan goed, maar heb ik in schoonmaken geen zin meer. Maar ja, dan is het in ieder geval glad in huis. Ik ga toch maar aan de gang.

6 opmerkingen:

 1. oh, wat erg om te lezen! Veel sterkte voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer te lezen, het dier heeft wellicht een mooi leven gehad bij jullie.

  Sterkte x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och meid heel veel sterkte wat een verdriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte ermee, nooit leuk als een dier heengaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een moeilijk besluit. Dan moet je met je hoofd denken ipv je hart, lastig. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen