Zoeken in deze blog

dinsdag 1 maart 2016

jaarlijks onderhoud apparatuur, lekke ruit

Het jaarlijkse onderhoud van onze apparatuur heeft weer plaats gevonden. De vaatwasser is helemaal schoongemaakt. Filter en dergelijke eruit gehaald. Net zoals met de droogtrommel. Het gasfornuis met de ovens is weer spik en span. De borstels van de stofzuiger hebben een nachtje in de gloor geweekt. Ik weet het, slecht voor het milieu en ik gebruik het dan ook zo min mogelijk, maar soms heeft alles bij ons even een extra ontsmettingsbeurt nodig in verband met de huisdieren. De afzuigkap is weer vetvrij gemaakt en het koffiezet apparaat weer ontkalkt. Nu staat alleen de vriezer nog op het programma. Daar wacht ik meestal mee tot het buiten vriest, dan kan ik het vriesgoed tijdens de schoonmaakbeurt tijdelijk even buiten leggen. Maar vanwege de zachte winter is het nog niet gebeurd.
Deze klusjes staan altijd begin van het jaar op het programma.

De laptop moet eigenlijk ook opgeschoond worden. Dat is een mooi klusje voor de man.

Net het pannenkastje schoongemaakt en de pannen is even kritisch bekeken en uitgedund.

Afgelopen maand ook alle foto's uitgeprint en ingeplakt. Wat een klus. Maar zo leuk om te doen.
Een bestellijstje gemaakt voor de zaterdag patatdag. We eten altijd met een grote groep patat. We zijn zelf (nog) met 6 personen, dan eten er soms nog vriendjes en vriendinnetjes mee en komt er ook vaak een moeder en of schoonmoeder mee smikkelen. Dat is altijd een heel georganiseer met opnemen van de bestelling. Dus heb ik een lijstje gemaakt met de vaste namen en ruimte voor namen van gasten en de keuzemogelijkheden. Zo kan iedereen een kruisje zetten achter zijn naam bij de snacks die hij of zij wilt en bij één of twee porties patat. Zo is er ook geen geruzie en gegraai uit de pan met snacks. Ja, dat kwam bij ons regelmatig voor hoor. :) Iedereen weet van te voren wat er is opgegeven. Dit systeem geeft iedereen heel veel duidelijkheid en voor papa de patatboer is het ook overzichtelijker.

Die maakt overigens regelmatig de patatpannen schoon. Daar ben ik hem zo dankbaar voor, want dat vind ik echt een heel vies karweitje. We bakken met drie pannen tegelijk, zodat iedereen een beetje tegelijk kan eten. In één pan bakken we alleen patat. Dan blijft het vet langer goed.

Nu kijk ik net naar buiten en erger me mateloos aan de lekke ruit in onze achterdeur. De ruit lijkt altijd vies, maar het is gewoon condens en water in de spouw van de ruit zeg maar.
Nu is het kozijn waar de deur in hangt schots en scheef en alhoewel mijn mannetje best handig is, gaat het deuren hangen hem niet zo goed af. Om het toch zo goedkoop mogelijk op te lossen wil ik de ruit verven met schoolbordenverf of beplakken met een reuze foto, dan wordt het een soort schilderij.
Of misschien toch maar gewoon een nieuwe ruit in de deur zetten. Twijfel, twijfel .......2 opmerkingen:

  1. Je hebt al weer heel wat klussen gedaan. Na de verjaardag van de kinderen op 20 maart hoop ik met de voorjaarsschoonmaak te beginnen. Ik heb wel al veel voorwerk gedaan. Dan moet het voor pasen af zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig hoor,ja die ruit dat ken ik,wij hebben boven enkel glas s, winters is heg daar altijd nat echt zo naar,ik heb onder langs daar ook plakplastic lukt best maar moet het eigenlijk nu vervangen want het word helemaal vies en kun je dan ook niet meer schoon krijgen,dus tja als het geld er voor is toch maar een nieuw raam erin,

    BeantwoordenVerwijderen