Zoeken in deze blog

donderdag 14 april 2011

zelf GRATIS kippen houden

Soms hoor je van iemand dat ze vinden dat je net zo goed eieren kunt kopen als je de prijs van het houden en verzorgen van kippen meetelt.
Die constatering deel ik niet.
Kippen kun je gratis houden en dus heb je gratis eieren en heb je genoeg eieren dan kun je die weer ruilen met anderen voor bijvoorbeeld groente van iemand zijn moestuin.
Van wat oud hout bouw je een nachtverblijf waar ze op stok kunnen. Heel geschikt hiervoor is hout van pallets.
Maak verder een verplaatsbaar hok als je de kippen niet vrij uit langs kunt laten lopen.
Het voordeel van een verplaatsbaar hok is dat je het op verschillende plaatsen kun neerzetten waar bijvoorbeeld onkruid staat. Ze pikken het onkruid lekker op.
Ook is het handig om zo nu en dan het verplaatsbare kippenhok op een kale plek in de moestuin te zetten zodat ze wat lekker wormen en rupsen etc. kunnen oppeuzelen.
Als voer geef je groente en brood afval, vraag ook gerust of de buren het voor je apart willen houden. Zelf kun je mais en zonnebloemen zaaien en oogsten. Zo heb je geen onderhoudskosten.
Echt ze hebben er voldoende aan. Kijk maar naar de kippen in een kippenbos.
Aanschaf van kippen! Nee hoor, er zijn altijd mensen die kippen na een bepaalde periode wegdoen omdat de ei-opbrengst dan niet meer dagelijks is. Prima kippen, vraag erom !!! en plant ze eventueel voort dmv van bijvoorbeeld een logeerhaan.
Onze kippen hebben op het moment een prima opbrengst. Nu ga ik op zoek naar een recept voor lekkere advocaat. Leuk als moederdagkadootje.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb altijd geleerd dat je naast groenten en tuinafval en de fijn gemaakte eierschillen ze ook gewoon voer moet geven voor de veren, vitaminen etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als wij gaan verhuizen wil ik ook graag kippen!

    BeantwoordenVerwijderen