Zoeken in deze blog

donderdag 5 mei 2011

oppaskindjes en geld verdienen

Over ongeveer een half uurtje komen er 5 oppaskindjes spelen. Ik noem het altijd spelenderwijs geld verdienen. Ik vind het de eenvoudigste manier om geld te verdienen in je eigen woonhuis als je zelf nog in de kleine kinderen zit.
Onze twee jongste kinderen zijn nog 2 en 5 jaar. De oudste 9 en 14 jaar. Een leeftijd waarop ze altijd graag willen spelen met andere kinderen. Nu komen er op donderdag en soms op maandag altijd oppaskindjes spelen en anders waren het gewoon vriendjes of vriendinnetjes geweest, maar dan niet betaald. Ook op de dagen dat er oppaskindjes zijn mogen er gewoon andere vriendjes of vriendinnetjes komen spelen. Mijn ervaring is hoe meer kinderen hoe meer vreugd. Ze houden elkaar bezig met de wildste fantasiën. Oké, soms is er wel eens een dag bij dat ik van beroep politiemedewerker ben en soms is enige jeugdzorg ook niet overbodig, maar aan het eind van de dag kan ik meestal op een geslaagde dag terugkijken.
Met dit mooie weer zet ik mijn stoel op een strategisch punt in het zonnetje zodat ik heel de tuin kan overzien en dan kan ik op zo'n moment niet zeggen dat ik een zware baan heb.
Geen zware baan, maar wel met goede verdiensten.
Drie van de 5 kindjes betalen contant en de andere 2 oppaskindjes daarvan krijg ik de oppasuren uitbetaald in natura. Wij hebben namelijk 2 paarden en die kindjes komen van een boerderij.
Onze paarden hebben hooi, brokken en zaagsel nodig en stalling in de zomer als we op vakantie zijn. Zo zijn we beide geholpen met gesloten beurzen.
Veel huishoudelijke karweitjes kan ik goed combineren met de kleintjes erbij. Zoals werken in de moestuin, eten koken en was ophangen. Ze vinden het fantastisch om onkruid te trekken en de natte was uit de wasmachine te halen.
Nou er zijn nog wel meer voordelen te noemen. Nadeel is de stapel luiers eind van de dag ;)
Nu ga ik nog een kopje thee drinken voordat de eerste kindjes worden gebracht. Als ik de weerberichten mag geloven zit ik over een paar uurtjes in het zonnetje toezicht te houden en neem dan gelijk mijn boodschappenlijstje door en planning voor klusjes die in het weekend gedaan moeten worden.

4 opmerkingen:

 1. 't Is inderdaad een goeie manier om geld te verdienen. En zo te lezen weet jij het goed te combineren met je eigen klusjes! Perfect! En het spreekt mij ook erg aan als ik het lees over het betalen in natura. Peféct toch? Succes vandaag en hopelijk kun je nog lekker genieten van het zonnetje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt inderdaad als een happy family!
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! die verdiensten in natura! iedereen geholpen...
  Fijn dat je zo kan genieten en terwijl ook iets
  kan bijverdienen.
  liefs en een fijne dag gewenst samen met de kindertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog even wat anders. Ik heb je een award gegeven. Kijk je even op m'n blog?

  BeantwoordenVerwijderen