Zoeken in deze blog

maandag 23 mei 2011

voldoening van weggeven en werken aan mezelf

Vorige week heb ik de kast van onze jongste dochter eens goed onderhanden genomen.
Alles ligt weer netjes op stapeltjes en het speelgoed is weer gesorteerd.
De stapel boeken heb ik gehalveerd. Hierdoor had ik een hele boodschappen tas vol met boeken die nog prima een ronde mee konden, maar waar wij gewoon niet meer in lezen.
Ik had ze natuurlijk op marktplaats kunnen zetten of op bol.com maar dat vind ik met boeken een ongelooflijk groot werk en uiteindelijk verkoop je misschien een paar boeken voor een minimaal bedrag. Ik had besloten ze aan de schoolbibliotheek te schenken. Dus met een loodzware tas naar school en de boeken afgegeven. Ik vind soms iets weggeven wat je misschien ook had kunnen verkopen, erg veel voldoening geven. Ik krijg zelf regelmatig een tas met kleding en vind het altijd een feestje om te kijken wat er in zit.
Even iets heel anders. De laatste tijd, eigenlijk al een hele periode, lopen we eigenlijk een beetje op ons tandvlees. We hebben 4 schatten van kinderen, maar het zijn 4 intensieve altijd bezige en ondernemende kinderen. Daarbij zijn we na 10 jaar verbouwen aan het afrondingsjaar begonnen.
Het moet onderhand maar eens klaar zijn. Je kunt wel bezig blijven, maar een keer tevreden zijn is ook niet verkeerd.
We krijgen allerlei klachten die volgens mij met stress en te zware arbeid te maken hebben. We doen bijna alles zelf. Vorig jaar was eigenlijk al het einde in zicht wat betreft de verbouwing, maar toen hebben we brand gehad en moest er heel veel weer opnieuw worden aangepakt terwijl we nog niet eens klaar waren.
Ik ben begonnen met hardlopen. Volgens kennissen de natuurlijk depressiva. Ik ben inmiddels 3 weken bezig en loop gemiddel 3 x in de week. Ben begonnen met het hardloopschema van de hartstichting. Maar ik vind het ongelooflijk zwaar. Ik was al soort van uitgeput en dan je ertoe zetten om te gaan hardlopen vind ik echt elke keer weer een opgaaf. Toegegeven, erna voel je je inderdaad een stuk beter en in plaats van doodmoe krijg ik dan zelfs weer energie.
Bovendien wil ik er 10 kilo afhebben die ik er door ongezond eetgedrag heb aangekregen.
Ik ben een echte emotie-eter en wanneer er stress is, eet ik zo een zak chocolade-eitjes op.
Maar na 3 weken rennen is er niets af, zelfs een aantal onsjes bij, terwijl ik ook echt om mijn eten heb gelet. Moeilijk hoor om dan vol te blijven houden. Heeft iemand hier ervaring mee.

8 opmerkingen:

 1. Het is natuurlijk ook zo dat je spieren bij krijgt he... Die wegen meer dan vetten, dus ze zal mogelijk wel al wat kwijt zijn, maar je krijgt spieren in de plaats he.

  Hier zijn onze 3 kleine kids te laatste weken ook weer zeer druk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weggeven geeft idd goed gevoel.
  Gevoel van moeheid herken ik. Goed van je, dat je hardloopt. Net wat TIO zegt, je spieren worden eerst zwaarder, waardoor het noor niets lijkt. Maar je krijgt er eneergie voor terug. Toch maar volhouden dan hoor.

  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is misschien nu allereerst even zaak goed op je zelf te passen. Ook even de rust te nemen denk ik zo. Waarom ga je eerst niet even lekker wandelen elke dag. Ok dat zou een goeie anti depressivia zijn! Als het maar een half uur per dag is. Pas op jezelf meid, en niet te veel van jezelf eisen, hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zomaar iets geven doet je weer dankbaar zijn voor wat je hebt ...
  Veel succes met het hardlopen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. verbouwen is zwaar, vooral als je ook jonge kinderen hebt.
  emotie eten herken ik, wij hebben haast nooit koek of snoep in huis.
  succes met het lopen, en als 3 x in de week niet lukt, niet stoppen, maar gewoon ietsje minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk voor de schoolbibliotheek! Het nadeel van verkoop op Bol.com is inderdaad dat je boekenkast in eerste instantie nog vol blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dat de boeken zo'n goede bestemming hebben gekregen .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je moet niet lopen om af te vallen, maar om te bewegen. Ik heb zelf met start to run leren 5 km lopen, dus het lukt echt wel!! (ik loop nu wel niet meer, slecht voor de rug)En ja, hoor, spieren wegen ├ęcht meer.

  BeantwoordenVerwijderen