Zoeken in deze blog

donderdag 10 januari 2013

honger naar nieuwe tips wat betreft sparen

De laatste tijd speur ik regelmatig blogs en artikelen op internet af naar NIEUWE tips m.b.t. besparen. Ligt het nu aan mij of hebben jullie ook het gevoel dat er weinig nieuws meer bij komt. Ik ben inmiddels zo´n doorgewinterde bespaarder geworden dat ik denk dat de bodem in zicht is. Ik kan mezelf nog wel uithongeren natuurlijk ;), dat scheelt in kilo's die ik mee moet dragen en waar ik er zeker 15 van kan missen. Dat bespaart dan ook in de uitgaven van de boodschappen, maar ik ga steeds meer over op Paleo en biologisch en dus wordt die besparing gelijk weer geïnvesteerd. Toch maar weer wat via MP verkopen dan voor extra inkomsten, zo heb ik nog een hele verzameling Swarovsky beeldjes. Ooit gespaard maar nu al meer dan 10 jaar op zolder in een doos, want ik vind het gewoon niet mooi meer. Dus heb je interesse laat het maar weten en anders komt het binnenkort maar op MP.
Oh ja, over twee weken gaan we met de hele familie van manlief Life and Cooking (gewoon onbeperkt eten) doen. Gaat ons 185 euro kosten met 7 personen. En dan is het nog niet eens biologisch ofzo. Maar wij hadden als enigste bezwaar en een beter alternatief was er niet vond men. Dus om geen spelbreker te zijn gaan we toch maar mee. Dat is gewoon in een paar uurtjes opeten waar we normaal 2 weken van kunnen eten. Ik heb er geen prettig gevoel bij. Maar de knop is om anders kan ik er ook nog niet eens van genieten. Bovendien hebben we gezegd dat we hier eenmalig aan meedoen en dat er volgende keer maar eens wat voordeligers bedacht moet worden. Het is een jaarlijks uitje, en ik wil het niet bij de vaste lasten laten terechtkomen.

5 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad best duur, maar langs de andere kant als maar 1malig is... zou er ook van wakker liggen hoor, dat het zoveel zou kosten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hoop geld, maar geniet er lekker van. Ja wat betreft tips om te bezuinigen, hier zijn alle tips onderhand ook al bekend, maar ik blijf zoeken. We zijn nu zelf op dit moment aan het verbouwen. Slaapkamers worden geisoleerd plafond en dak. Nieuwe ramen. In de woonkamer nieuwe ramen dat zal lekker schelen met het stoken, dus daar word ik wel weer blij van. Het verbouwen geeft een hoop rommel, maar nog twee weken en dan kunnen wij weer genieten :-)



    Gr.Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat lijkt mij nou ook leuk, briljante nieuwe tips. Maar op een gegeven moment heb je denk ik ook gewoon je eigen balans gevonden. Moet je dan gewoon niet meegaan met een etentje, je vriezer uitzetten, met alles afwachten tot je het tweedehands vindt, alles bewaren omdat het ooit nog wel eens een doel zou kunnen dienen...

    Je kan een jaar besparen op je verlichting in een klap teniet doen met de miskoop van een blousje. Daarom blijf ik vooral erg kritisch op de grotere uitgaven...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt,zo was ik me aan het verheugen op de laatste ronde van de uitverkoop om een nieuwe winterjas, echt hoognodig, te kopen. Doe ik nu nog wel, maar dan is het met het etentje toch nog een dure jas geworden. Ik heb nog een super mooie zwangerschaps winterjas hangen,die ga ik nog maar op MP zetten en doe het geld in mijn kledingpotje. Voor jou gelukkig niet meer nodig. Succes met misschien wel de laatste uurtjes voor de bevalling.

      Verwijderen
  4. JA en toch, het wordt p mijn site het beste gelezen volgens de statistieken. De tips. Ik moet ook een nieuwe winterjas wordt straks echt wel koud:)

    BeantwoordenVerwijderen