Zoeken in deze blog

maandag 9 maart 2015

Goedkoop kinderfeestje en schaatsen pimpen en moestuin


Ik heb altijd voordelig kinderfeestjes gevierd. En dat hoefde echt niet altijd thuis te zijn.
Zo is er bij ons in de omgeving elk jaar een lammetjesdag bij De Schaapskooi in Ottoland.Meestal ergens in de maand maart. Staat vaak aangekondigd in Het Kontakt, editie Alblasserwaard.
Een leuk uitje om naar toe te gaan met kinderen van 3 tot 12 jaar. Het blijft kinderen vertederen om met zo'n lief lammetje te kroelen en ook ik als volwassene blijf het vertederend vinden. Het is een goede mogelijkheid om met het landleven kennis te maken. In een grote schuur en buiten staan heel veel schapen met hun lammetjes. Er is de mogelijkheid om tussen de lammetjes rond te lopen , mee te kroelen, vasthouden en op de foto te gaan. Buiten staan vaak grote balen met kuilgras verpakt waarop de kinderen naar hartelust kunnen spelen, ik bedoel eigenlijk springen.
Verder grote stapels met kloofhout waarop het ook heerlijk klauteren is. Meestal rijdt er nog een paardentram. Dit jaar mocht je voor 1 euro per persoon mee. En ook nog overdekt. Ben je daar na een bepaalde tijd uitgekeken dan is er op honderd meter nog een leuke speeltuin.
In de tuin van de schaapskooi staan picknickbanken waarop je zelf meegebracht lekkers kunt nuttigen. Maar ook zijn er zeer voordelig pannenkoeken te verkrijgen. En voor de lekkere trek tussendoor gratis kaas proeven van geitenmelk gemaakt.
Een heel relaxed kinderfeestje op deze manier.


Afgelopen week ging onze jongste dochter met de schaatsvereniging schaatsen in de schaatshal in Rotterdam. Dit uitje werd georganiseerd omdat er niet op natuurijs geschaatst kon worden dit jaar.
Dus op naar de zolder en alsnog even de schaatsen bekeken. Haar roze schaatsen pasten niet meer. We hadden nog wel zwarte staan, maar die zijn voor jongens toch? Daar wisten we wel raad mee.
Met wat bling bling plaksteentjes erop werden het zowaar dure Schwarovski schaatsen en was dochterlief weer tevreden.

De laatste dagen was het lekker vertoeven in de moestuin. Ook één van onze katten heeft er een lekker plekje gevonden. De bedoeling is dit jaar meer opbrengst uit de moestuin te halen. Ik vind groente behoorlijk prijzig en wat is er nu lekkerder om zo uit eigen tuin te eten. De kinderen hielpen volop mee met voorzaaien. Gisteren nog wat stukjes gespit. Steeds een klein stukje afgewisseld met wat rommelen en zaaien om spierpijn te voorkomen. Het voordeel van nu spitten is dat de grond zo lekker zacht is.Deze maand wil ik beginnen met een ouderwetse grote schoonmaak. Door wat lichamelijke klachten is alles al een hele periode met de franse slag gedaan. En dat is nu duidelijk te zien, zeker met de stralende zon die in huis schijnt. Bovendien hebben we een oude hond en vier katten. De haren vind ik dan ook overal. En wat dacht je van het stof wat onze oudste dochter meeneemt vanuit de paardenstallen. Nou ja, de viezigheid weegt gelukkig niet op tegen het plezier ervan. Ik hoop er voor de pasen mee klaar te zijn. Dus ik neem de schoonmaakperiode ruim om niet te veel druk op te ketel te plaatsen. Ik wil dan ook echt alle hoekjes, gaatjes, randjes, kastjes en dergelijke meenemen. In de schuur staat al een hoekje vol met spulletjes die we verzamelen voor een kleedjesmarkt of zo. Ik heb al jaren in de planning om naar een vrijmarkt toe te gaan met Koningsdag, maar het komt er door allerlei redenen gewoon niet van. We beginnen kleinschalig met de kleedjesmarkt van de speeltuin, maar mijn ervaring leert, dat de opbrengst daarvan niet zo hoog is. Maar goed, de kids vinden het leuk, dus slepen we de dozen er dit jaar ook maar weer naartoe.

1 opmerking:

  1. wat een super leuk idee om daar heen te gaan met een kinderfeestje,ziet er leuk uit.en succes met het verzamelen voor de rommelmarkt.

    BeantwoordenVerwijderen