Zoeken in deze blog

donderdag 19 mei 2016

G.ezinshuis en consuminderen, huishoudelijke hulp

Tja, en dan ben je consuminderaar en kom je in dienst als g.ezinshuisouders bij een organisatie. Ze zijn komen kijken van facilitaire zaken. Er zijn brandblussers geplaatst, rook- en dioxine melders. De ramen zijn beveiligd op de kamers waar de pleegkinderen slapen. Er zijn horren geplaatst en rolgordijnen. Allemaal nieuw. Wat kan zo'n organisatie een hoop besparen als ze je een budget geven om het zelf te doen. Ik kreeg een boek met stalen van stoffen voor rolgordijnen, waar we uit we konden kiezen. In dat boek zat ook een prijslijst. Oei, dat is schrikken, een rolgordijn kostte al snel zo'n 250 euro? Dat vind ik een enorm bedrag. Ik koop normaal zoiets tweedehands en ben dan niet meer dan 10 euro kwijt. We kregen wel een budget om de kamers in te richten. Ze waren er echt niet kinderachtig mee en ja het is makkelijk als je naar de I.kea kunt rijden en zomaar uit kan zoeken en in kan laden. De bonnen worden netjes ingeleverd en verantwoord. Als ik een kwart van het budget had gekregen was het ook gelukt om alles tweedehands of gekregen aan te schaffen. Maar dan valt het voor de organisatie niet te verantwoorden. Jullie begrijpen dat het ontzettend tegen mijn gevoel in ging allemaal. Van het budget werd verwacht dat je een kast, bed, bureau, stoel, dekbed, linnengoed, lampen etc. zou kopen. Het staat er nu allemaal netjes opgesteld en het is een plaatje geworden. Mijn kinderen zitten nooit boven aan hun bureau te leren, dat doen ze beneden aan tafel of op bed. De bureaus die in hun kamer staan zijn bezaaid met spulletjes en stapels kleding. De functie van een bureau is hiermee verloren. Maar goed. We zijn er klaar voor.

Gisteren zou ons eerste g.ezinshuiskind komen. Welkom in de jeugdzorg. De plaatsing ging op het laatste moment niet door. Ze ging uiteindelijk naar een gesloten instelling. Heel triest, er was al kennis gemaakt en je bent erop ingesteld dat ze komt, maar ze werkte niet mee en het alternatief was een gesloten instelling. Jammer hoor, ik had haar bij ons nog een kans gegund.

De knop is dus weer omgezet en nu zijn we in afwachting van de eerste plaatsingen. Ik zal over de kinderen die bij ons geplaatst worden niet zo heel veel vertellen in verband met hun privacy.

Ik ben ook nog op zoek naar blogs om te volgen van andere g.ezinshuisouders en/of pleegouders. Maar ik kan ze eigenlijk niet vinden. Wel wat websites maar geen blogs die worden bijgehouden.
Heb je er toevallig één of weet je er één, let me know.

Verder heb ik de afgelopen twee weken, twee verschillende huishoudelijke hulpen aangenomen. Ik heb gekozen voor twee verschillende waarover ik de uren verdeel zodat ik bij ziekte en vakantie van één van de twee niet ineens niemand meer heb. En ze hebben al gewerkt. Wat een verademing. Ik kom gewoon helemaal tot rust. We hebben echt een groot, oud huis waarin ontzettend veel huishoudelijk werk zit. Niet zozeer vanwege het groot, maar juist vanwege het oude. In een oud huis is er meer stof en het stof is zwarter, echt waar. En alhoewel ons huis vrij minimalistisch is ingericht, zijn de vierkante meters voor wat betreft zemen, dweilen etc. niet te onderschatten. Als ik ons huis boven en beneden moet stofzuigen en daarna nog de dweil er door moet halen ben ik onafgebroken drieënhalf uur bezig. Het geeft echt een rust, dat ik nu weet dat wanneer ikzelf minder tijd heb omdat mijn energie uit moet gaan naar alle kinderen, het schoonmaakwerk toch wordt gedaan. En geloof me, er blijft genoeg over wat ikzelf moet doen. Maar het scheelt me gewoon veel sopuren.


1 opmerking:

 1. Hoi,

  Verstandig om huishoudelijke hulp te regelen! Zeker als je straks extra druk bent met de pleegkinderen.

  Snap dat het tegen je consumindergevoel ingaat, maar het kan nu niet anders, probeer dan maar te genieten van het gemak.

  Mijn ouders hebben ook een oud huis, daardoor weet ik idd dat er meer en ander stof is.

  Ken je het blog 'Tree of life homemaking'? Gaat niet alleen over pleegkinderen, maar komt toch regelmatig voorbij.

  Is 1 van mijn favoriete blogs.

  Heel veel goeds toegewenst!  BeantwoordenVerwijderen