Zoeken in deze blog

vrijdag 11 maart 2011

kamerplanten en bloemen

Net onze vensterbank even afgenomen en kwam toen op dit blogidee. In onze vensterbank staan alleen functionele planten. Daarmee bedoel ik planten voor consumptie of planten waarvan gestekt kan worden, zodat er altijd een leuk kadootje binnen handbereik is.

Ook van de consumptieplanten zijn leuke kadootjes te maken. Ik splits deze planten regelmatig en doe er dan een recept bij. Gelijk een leuk gespreksonderwerp voor een verjaardag. Sommige planten zijn ook functioneel door hun geneeskrachtige werking.


Een bos bloemen koop ik nooit. Ik vind bloemen weliswaar prachtig, maar het idee iets levends af te plukken om op de vaas te laten verwelken staat me eigenlijk tegen. Denk ook eens aan alle energie die het kost om bloemen in kassen te kweken. Als ik echt een keer de behoefte heb aan iets fleurigs op de keukentafel is dat vaak een rijk gevulde fruitschaal.

Bij hoge uitzondering pluk ik dan wat bloemen uit eigen tuin en maak er een stilleven van.


Wel ben ik dol op grote kransen van gedroogde gevallen bladeren.

3 opmerkingen:

 1. Het idee om alleen nuttige planten in huis te hebben, had ik laatst ook. Zou je willen delen welke planten je hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk dan vooral aan tuinkruiden, zoals bieslook, citroenmelisse, en planten waarvan je stekjes kunt halen om kado te geven. Helaas ben ik niet zo goed in namen.

   Verwijderen
  2. Ok, bedankt voor de reactie. Pluksla doet het ook goed bij een vriendin van me.

   Verwijderen