Zoeken in deze blog

vrijdag 18 maart 2011

kinderen en uitgaven

Laatst moest ik denken aan wat jezelf nu nog echt hebt onthouden aan kado's die je kreeg in je kinderjaren. Ik heb als kind genoeg gekregen hoor. Maar de details vergeet je gewoon.
Ik probeer nu ook niet een te groot probleem te maken met aanschaffen van speelgoed. De kleur doet er niet toe toch, maar het gebruiksgemak. Ik heb nooit gedacht toen ik een nieuwe groene fiets kreeg, was hij maar roze. Wat ik wel heb onthouden was dat mijn vader voor mij een nieuwe fiets kocht en dat mijn vriendinnetje precies dezelfde kreeg omdat mijn vader dacht dat er binnen dat gezin geen ruimte was om een nieuwe fiets te kopen.

Waar ik wel achter ben dat wanneer kinderen teveel speelgoed hebben, ze er zich soms niet van bewust zijn wat er allemaal in de kast staat. Zou je de helft weghalen is de kans klein dat ze er ooit nog om vragen omdat er genoeg alternatieven zijn. Vlak voor een verjaardag mest ik dan ook altijd de speelgoedkast uit. Waar de afgelopen maanden niet naar om is gekeken, doen we in een doos om naar een andere bestemming te brengen, kringloop ofzo of een winkel die tweedehands speelgoed verkoopt. Ik probeer het uitmesten altijd te doen wanneer de kinderen er niet bij zijn, want als ze zien wat je uit de kast haalt en in een tas of doos stopt, willen ze er altijd mee spelen en mag het natuurlijk niet weg. Ook met het wegbrengen dus geen kids mee.

Na het uitmesten van zo'n kast is er gelijk weer plaats voor de nieuwe lading met kado's en andere rommeltjes. Soms krijgen ze zoveel, dat ik wel eens wat achterhou voor een later moment. Dan zet ik het gekregen artikel uit het zicht en wanneer ze dan de volgende dag met alle gekregen kadootjes wil gaan spelen, is ze dat wat ik heb weggezet al vergeten. Bij een regenachtige dag een paar weken later wordt het dan tevoorschijn gehaald en hebben ze weer even wat nieuws om mee te spelen.

2 opmerkingen:

  1. Prima manier! Ook vaak gedaan vroeger. Ik kan me nog herinneren (i8 jaar geleden zo'n beetje) Dat ik in shock was bij de aanblik van de cadeautafel aan het einde van de eerste verjaardag van onze oudste. En als ik nu terug kijk zou ik het allemaal een stuk simpeler hebben aangepakt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ha, I will experiment my thought, your post bring me some good ideas, it’s truly amazing, thanks.

    cheap cialis

    BeantwoordenVerwijderen