Zoeken in deze blog

maandag 14 maart 2011

kinderverjaadag low budget

A.s donderdag wordt onze jongste dochter 5 jaar. Ze kijkt er al dagen naar uit en houdt de kalender nauwlettend in de gaten. Ik vind het altijd leuk om feestjes te organiseren. Zeker als aan het eind wordt gezegd dat het erg leuk is geweest en ik weet dat mijn portemonnee niet veel lichter is geworden.

Ik was stomverbaasd toen ik hoorde dat er een jongetje van haar school met alle jongetjes uit zijn klas naar Diergaarde Blijdorp zou gaan met als afsluiting een bezoekje aan de Mac.
Op zich is een dierentuin natuurlijk een leuk idee, maar of je na afloop nou kan zeggen dat zo'n duur "feestje" nou leuker was dan de andere feestjes. Ik denk dat het voor kinderen nog niets uitmaakt.

Ons kinderfeestje gaat als volgt. Donderdag trakteren op school. Woensdag gaan we al koekjes bakken in de vorm van een hart, met een gaatje erin. Kost alleen wat bloem, boter, suiker en ovenwarmte. We doen er een keykoord bij en daar hangen we het hart aan. Op het hart natuurlijk 5 JAAR. Dat keykoord kostte niets. Opgespaard door weggevertjes van bedrijven in de afgelopen jaren. Wie wat bewaart, heeft wat ;) 's-Middags rond 4 vier uur komen de kennissen en vrienden. We nemen een grote slagroomtaart en die mag ze zelf versieren met allemaal leuke dingetjes, denk aan poppetjes, boompjes etc, die ik daarvoor in een speciaal trommeltje bewaar. Het zelf versieren vinden ze leuker dan een kant en klare taart halen in de winkel. Meestal vinden ze het ook nog leuk om het met een aantal kinderen tegelijk te doen. Dan is het resultaat natuurlijk een fotomoment om daarna de kaarsjes uit te blazen.

Dan op vrijdagmiddag gelijk uit school het kinderfeestje. Eerst worden de kadootjes verstopt door de uitgenodigde kinderen en dan kan het opzoeken door de jarige beginnen. Met aanwijzigen als warm en koud erbij. Ik bak daarna 1 grote zak friet met een minikaassouflé of bitterballen en warm een pannetje knakworstjes op. Wat een feestmaal. Na het eten een vrij speelmoment. Dat is voor 4 en 5 jarigen even ontspannen met het speelgoed van een ander. Altijd leuk. Daarna gaat onze oudste dochter met de kinderen voor het laatste uurtje aan de gang. De paarden worden gepoetst en er mag een rondje gereden worden. Als aandenken krijgen ze een velletje paardenstickers mee naar huis. Snoep vind ik uit den boze. Eten ze daarna thuis niets meer. Totale kosten kinderfeestje inclusief aandenken ongeveer 5 euro!!!!
Het kan nog goedkoper om een kleurplaat van een paard mee te geven ipv een velletjes paardenstickers. Of een oorkonde dat ze hebben paardgereden. En de misschien is een zak bitterballen ook al genoeg. Dan komt het totaal op ongeveer 3,75.

Op zondag wordt het voor de familie gevierd. Niet iedereen woont in de buurt en dan is een dag in het weekend wat makkelijker.

2 opmerkingen:

  1. Hier op school doen heel veel kinderen ook altijd activiteiten met de ganse klas... Wij doen daar ook niet aan mee, onze kids kunnen 5 vriendjes vragen om hier thuis een leuk feestje te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee voor een kinderfeestje en wat een onzin naar blijdorp.

    BeantwoordenVerwijderen