Zoeken in deze blog

woensdag 23 maart 2011

magnetron

Ik noem het inmiddels het magnetron-syndroom. Al jaren stel ik het zonder magnetron, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ik heb ervoor gekozen omdat ik het een enorm sta in de weg vind om mijn aanrecht. Het niet vind passen bij het consuminderprincipe en dat ze ook nog eens oerlelijk staan.

Regelmatig met een verjaardag komt het ter sprake. Heb je geen magnetron. Ik leg dan uit waarom niet. Maar dat schijnt niet te worden begrepen. Toen ik zwanger was van de derde (van de 4) vond mijn moeder dat ik toch echt niet zonder magnetron meer kon. Moet je nagaan. Ze is inmiddels 70 jaar en zelf toch echt opgegroeid zonder magnetron en dus "groot"geworden.
Vol trots kwam ze met een magnetron aanzetten. Wat een ramp, maar zeg maar eens dat je hem echt niet hoeft. Ze zou vreselijk gepikeerd geweest zijn. Dus ik snel een kastje leeggemaakt waar hij precies in kon. Dan stond hij in ieder geval niet in zicht. Gelukkig begaf de magnetron het na een niet al te lange tijd. Doorgebrand, misschien door te weinig ventilatie bij gebruik in het kastje. (had ik stiekem op gehoopt)
Ik was opgelucht. Maar nu overleed er een poosje geleden een tante van mij. Het huisje moest worden leeggehaald en je raad het al, moederlief belde dat ik de magnetron van mijn tante kon krijgen. Ik pakte al mijn moed bij elkaar en vertelde dat ik hem niet wilde en ze misschien iemand anders er blij mee konden maken. Ik kreeg een verbolgen reactie, maar het werd geaccepteerd. Het werd nog wel even aan manlief meegedeeld, die ineens ook vond dat ik de magnetron toch wel had kunnen gebruiken (WGRRRR).

Nu kreeg ik pas een waterkoker, nee hé, niet weer een elektrisch apparaat dacht ik. Maar ik moet toegeven dat die wel erg makkelijk in gebruik is. Ik hoop dat het goedkoper is om thee te zetten met een waterkoker dan op gas. Heeft daar iemand enig idee over?

Vandaag lekker de moestuin in. Er staan nogal wat brandnetels in en ipv die op de composthoop te gooien, ga ik ze verwerken in een brandnetelsoep, zie blog van eenvoudig leven van Teunie Luijk. Zo vang ik twee vliegen in een klap. Wie weet er nog meer een lekker recept waarin brandnetels verwerkt kunnen worden?

1 opmerking:

  1. ik denk dat een waterkoker altijd zuiniger is, het verbaast me altijd hoe snel het water heet is.
    heel goed van je dat er geen magnetron het huis inkomt,je voedsel gaat ervan achteruit in kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen