Zoeken in deze blog

donderdag 12 mei 2011

sport en bijkomende kosten

Ons zoontje heeft een aantal jaar op voetbal gezeten. Hartstikke leuk om hem elke week bezig te zien. Nu heeft hij er zelf voor gekozen om er een jaar vanaf te gaan. Hij vind trainen (2 x in de week) een ramp. De wedstrijden vond hij wel leuk en ook de toernooitjes, maar als je niet genoeg traint zitten daar in deze huidige tijd consequenties aan vast wat betreft de opstelling.
Op zich vind ik het jammer, hij kan altijd lekker zijn energie kwijt, aan de andere kant geeft het ons wat meer lucht in de weekplanning.
Dan bespaart het ons nog heel wat kosten. Want van de bijkomende kosten ben ik toch wel geschrokken. Het lidmaatschap was 7,50 per maand. Best redelijk. Maar dan heb je nog het brengen naar de trainingen, dus benzinekosten. Ook het rijden naar de wedstrijden, soms behoorlijk ver weg kon in de papieren lopen. En dan niet te vergeten de rondjes in de kantine. Ikzelf neem nooit wat te drinken in de kantine, maar voel me dan wel een buitenstaander, want iedereen gaat voor de wedstrijd de kantine in, tijdens de rust en dan na de wedstrijd. Om beurten wordt dan een rondje gegeven. Natuurlijk geef ik ook regelmatig een rondje. Maar per rondje red ik het niet meer onder de 12 euro!!!! Ik ben nog niet genoeg consuminderaar om zonder schuldgevoel nooit een rondje te geven.
Dan nog de afscheidkadootjes aan het eind van het seizoen voor de trainer en de leider.
Schoenen en scheenbeschermers koop ik altijd tweedehands of zijn leuke verjaardagkado's om aan opa en oma te vragen. Ook wordt er verwacht dat je trakteert in de kleedkamer als je jarig bent geweest.
Via toerbeurt krijgen we de was van het team mee naar huis en echt dat red je niet vaak met 1 wastrommel en al helemaal niet met een 40 graden was.
Als ik alles zo eens bij elkaar optel loopt het op tot een aardig bedrag.
Per seizoen 10 rondjes van 12 euro is 120 euro!
bezinekosten per seizoen ongeveer 60 euro.
De afscheidkadootjes rond de 5 euro.
Traktaties voor het team 5 euro.
Wassen van de kleding 5 euro.
Het lidmaatschap 12 x 7,50 is 90 euro.
Deelname aan festiviteiten rond de club 5 euro.
Schoenen en kleding 15 euro.
Bij elkaar opgeteld kom ik dan op 305 euro!!!!
Fors bedrag en dan ben ik met sommige berekeningen nog aan de lage kant gaan zitten.
Het is geen reden om hem niet op de voetbal te laten zitten. Maar ik begrijp nu wel dat veel van de kinderen van ouders met een minimum inkomen zelfs hun kind niet meer in clubverband kunnen laten voetballen. Dan wordt het lidmaatschap meestal wel vergoed door de gemeente, maar het zijn juist de bijkomende kosten die het zo duur maken.

3 opmerkingen:

  1. jaja, geen voetbal voor mijn koters ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mja... Wij hopen dat onze zoon, of dochters niet willen gaan voetballen... gewoon al elke keer naar die trainingen brengen, die matchen... wij zijn niet zo voetbal-gezind... maar goed, moesten ze er toch eens mee afkomen horen we het dan wel.
    Nu zitten mijn zoontje sinds februari op zwemles en dochter sinds vorige week. Is op zaterdag een uurtje en kost ons 130 voor een jaar en we krijgen een klein beetje van de mutualiteit terug. Ik probeer altijd met de fiets te gaan, maar dat is niet elke keer, na een nacht werken is de zin er vaak niet :-) Vorige week wel, zoon op zijn fiets en dochter bij mij erop, zoon is maar 1x gevallen, haha, zijn eigen schuld hoor, hij zig zagde altijd, al moet ik soms nog wel wat helpen enzo, hij is ook nog maar 5.5jaar he.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het allerergste van voetbal is, dat er zoveel voetbalweduwen zijn. Dat tv kijken van voetbal, of andere sport. Dan is het toch leuker om zelf te sporten?
    Kun je dat vrijwilligerswerk niet outsourcen en de drankenrondes laten staan? Dan kan dat misschien werk misschien voor de prijs van de drankjes.
    Kan je kind op de fiets naar de club? Dat scheelt ook tijd.

    BeantwoordenVerwijderen