Zoeken in deze blog

maandag 17 september 2012

douchen na het sporten

We wonen in een joekel van een huis. Geen paleis hoor, maar een groot oud pand. Ruimte genoeg dus, zelfs teveel, vandaar dat het te koop staat. Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer, tevens hebben we een aantal logeerkamers. Maar wat vinden de kinderen nu het leukste. Bij elkaar slapen op de kamer. En het allerleukste is met z'n allen op de kamer bij papa en mama slapen. Dus vaak zijn er bij ons maar twee of drie kamers bezet. Regelmatig worden de matrassen van de bedden naar onze slaapkamer gesleept en liggen er 6 personen op onze slaapkamer te pitten. Altijd gezellig even kletsen en als al het kroost dan slaapt, dan voel ik me toch zo rijk.

Nu even iets heel anders. Regelmatig valt het me op dat de kinderen na het sporten niet gebruik maken van het douchen. De kinderen worden vanuit de kleedkamer weggeplukt en in de auto gezet op weg naar huis om snel te eten of het volgende kind naar een club te brengen. Het douchen hoeft toch niet zo lang te duren en levert natuurlijk een besparing op de waterrekening op. En denk dan ook even dat je badkamer langer schoon blijft als er minder van de douche gebruik wordt gemaakt. Dubbele winst dus.

Vandaag ga ik nog even een blik richten op de administratie, een wekelijkse bezigheid. Het valt me op dat wanneer ik wekelijks naar de administratie kijk, ik steeds weer opnieuw uitdagingen zie om op te kunnen besparen. Vorige week hebben we een gedeelte van de hypotheek afgelost, dus nu gaan we in overweging nemen om het gedekte bedrag van de levensverzekering ook naar beneden te brengen. Ik ben niet zo van de verzekeringen, maar om sommige dingen kun je gewoon niet heen. Zijn er onder de lezers van dit blog ook die bijvoorbeeld geen levensverzekering of inboedelverzekering hebben afgesloten?

3 opmerkingen:

  1. Hier is zoon sinds enkele weken atletiek aan het doen, maar daar is er geen mogelijkheid om te douchen. Dat doet hij dus als we weer thuis zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. JA ik stimuleer ook dat ze na het voerbaltrainen douche nhoor. Het hoort er gewoon bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons is het ook normaal dat er gedoucht word na het sporten. Ook op de basisschool was het gewoon om na de gym te douchen. Wat schets onze verbazing dat het op de middelbare school niet meer gebeurt. Daar is geen tijd voor zeggen ze. Juist in de puberteit vinden wij belangrijk dat ze na het sporten douchen. Maar kennelijk denken ze daar op het VO anders over en ik spreek over twee verschillende scholen.

    BeantwoordenVerwijderen