Zoeken in deze blog

dinsdag 25 september 2012

omzetten woonverzekering

Na het bestuderen van verschillende websites hebben we besloten om onze woonverzekeringen, inboedel- en opstal- met glas- over te zetten naar I.nshared. Het scheelt ons op jaarbasis 600 euro!!!!. Wie had dat toch gedacht. Helaas was het niet mogelijk om zonder inboedelverzekering een polis af te sluiten anders hadden wij daarvoor gekozen. Maar goed, als combinatieverzekering zijn we dus toch nog 600 euro, ik noem het bedrag nog maar eens goedkoper uit. Wel een eigen risico van 250 euro, in sommige gevallen 125 euro, maar de manier waarop ze dat beargumenteren spreekt ons ook werkelijk aan. Wanneer je niet elk wissewasje declareer, wat bij schade toch al eens moest worden vervangen bijvoorbeeld, dan kun je de premies laag houden.

Wij hebben één creditcard in dit gezin a 17,50 per jaar. Daar betalen we de grotere bedragen mee, denk aan kleding, een mobieltje, etc. Voordeel hiervan is de gratis verzekering die hieraan vast is gekoppeld, bij ons 3 maanden, bij schade, verlies of diefstal. Toch wel fijn dat je wanneer je met je jas achter de deurknop blijft haken en er een flinke winkelhaak in zit, je deze kan opgeven bij de aankoopverzekering.

Zijn er bloglezers die geen inboedelverzekering afsluiten? Ik ben daar wel benieuwd naar. Mijn uiteindelijke standpunt is hypotheek aflossen en dan alleen de verplichte verzekeringen afsluiten. Voor overige situaties wil ik dan gewoon een buffer hebben.


3 opmerkingen:

 1. Mooi dat je op je woonverzekering zoveel hebt kunnen besparen, ben wel benieuwd naar wat je oude verzekeraar was.

  Een inboedelverzekering vind ik toch wel een redelijk standaardverzekering. Er hoeft in een looptijd van 10 jaar maar 1 keer iets kapot te gaan en je hebt het er vaak al uit.

  Bij mij was door een lekkage de houten vloer gaan rotten, die moest er voor een gedeelte opnieuw in en opnieuw gelakt worden. Kosten waren 2200 euro, en ik heb er zelf niks verder voor betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dat loont inderdaad! Ik ben ook nog aan het bestuderen op de verzekeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tegenwoordig is het aanbod van verzekeraars onnoemelijk groot, dit bied de mogelijkheid tot aanzienlijke kostenbesparingen. Zorg dat je de verschillende verzekeraars en hun voorwaarden tegen elkaar opweegt, dat kan je zo 200 euro per maand schelen.

  BeantwoordenVerwijderen