Zoeken in deze blog

maandag 10 september 2012

een derde van de hypotheek afgelost!!!!!!

We hebben de afgelopen jaren goed op de kleintjes gelet. Daardoor hebben we steeds geld op een spaarrekening kunnen zetten. Ik beweeg me veel in blogland en met name op consumindergebied probeer ik echt alles te lezen. Door al dat gelees had IK besloten dat we maar eens moesten gaan aflossen op de hypotheek. Maar IK dacht er anders over dan HIJ. Dus dat heeft een paar jaartjes gekost om hem te overtuigen. Onze gedachten liggen nogal uiteen, denk ook aan rechts en links wat betreft de politiek.
Maar vorige week heb ik hem kunnen overtuigen. Geestelijke vrijheid gaf de doorslag. Niet meer afhankelijk hoeven zijn in de toekomst van een hypotheekbank, wel of geen rente-aftrek etc. Voordat hij zich kon bedenken heb ik vanmorgen gelijk het bedrag afgelost. Kon het niet laten nog even een telefoontje naar zijn werk te plegen en hem mee te delen dat het geld was gestort naar de hypotheekverstrekker. Goed gedaan, zei hij, wat een lieverd he, maar vanavond zal ik nog wel terloops een opmerking krijgen of we er wel goed aan hebben gedaan.

Het bedrag wat het gaat schelen per maand wordt extra gespaard. De levensverzekering gaan we ook voor de helft terugbrengen. ONS streven is om over 6 jaar hypotheekvrij te zijn. Dan is manlief 49 en ik 48 jaar.
Vroeger was dat heel normaal, dat je begin 20 jaar een huis kocht en dan na 30 jaar op je vijftigste hypotheekvrij was. Je verhuisde ook veel minder. Je kocht na inkomen en dat lostje je dan in 30 jaar af. De huidige tendens is iets kopen, meer gaan verdienen, mooier huis, hogere hypotheek en ga zo maar door.

We hebben gekozen om financieel zo min mogelijk afhankelijk te zijn in de toekomst. Ons huis staat inmiddels een jaar te koop. Er is geen haast bij, maar ook van ons mega groot en oud huis, willen we in de toekomst graag af. Het huis verkopen, en kleiner en hypotheekvrij gaan wonen met het geld op de bank of wanneer voordeliger in een oude sok.

Wat een euforisch gevoel heb ik nu. Kleine bedragen bij elkaar optellen maken al gauw een groot bedrag. Maar van grote bedragen kleine maken gaat als je het goed kan aanpakken, nog sneller.

Ik begin al stiekem te denken wat moeten we nu als de hypotheek vrij is, sparen voor later doet de baas en het is niet eens zeker of een later er ook voor ons komt (pas van dichtbij meegemaakt). Dus ik denk maar in de trend van minder gaan werken en van het nu genieten. Genieten van de kleine dingen maakt groots gelukkig!

7 opmerkingen:

 1. Respect! Ik ben 28 en net begonnen met aflossen, en het voelt heerlijk. Ik kan niet wachten om de brief van de bank te krijgen met het nieuwe overzicht. Dat gevoel zal jij vast en zeker ook hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over 6 jaar hypotheekvrij zijn.. Héérlijk vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och wat heerlijk! Van harte gefeliciteerd! Leuk weer wat van je te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo ... over 6 jaar klaar met die hele handel, geweldig vooruitzicht! Als mijn leventje niet overhoop was gegooid, was ik over 10 jaar klaar geweest, maar soms lopen dingen anders en mag nu van voren af aan beginnen als 'herstarter, maar ... wel een fijn huis, wat momenteel soms als schrale troost voelt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaat het dan lekker hard hè. Blijf je ook nog 6 jaar bloggen? Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, dat gaat ff goed. Knap hoor. Wij zijn nooit bezig geweest met aflossen, bij ons is het ook HIJ vindt het onzin en ZIJ denkt dat het goed zou zijn. Maar we zullen zien, er is nog hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow wat lekker is dat! Supergoed zeg (trouwens, je stond niet meer in mijn leeslijst... geen idee waarom, heb je weer toegevoegd bij deze :))

  BeantwoordenVerwijderen