Zoeken in deze blog

donderdag 13 september 2012

zwemles doe het zelf

Naar aanleiding van wat verschillende blogs van anderen over zwemles mis ik hierin de beste manier om op zwemles te kunnen besparen. Stel je eigen doe het zelf zwemles pakket samen. Dat zal je heel veel geld en op en neer gereis schelen.
Wij hebben het als volgt aangepakt voor onze oudste zoon. In het voorjaar en in de zomermaanden is er volop natuurwater gratis beschikbaar om kinderen watervrij te maken en de eerste principes van het zwemmen aan te leren, denk aan met je hoofd onder water gaan, drijven, spartelen, in het water springen, spetterbenen, schoolslag, de bodem aanraken, ergens doorheen zwemmen, etc. Dit kan je echt je kinderen wel zelf spelenderwijs aanleren. Vraag maar eens aan opa en oma hoe zij hebben leren zwemmen.
Aan het eind van de zomer, ga je naar een zwembad en meld je dat je voor je kind een proefles/testles wil om te laten zien hoever hij al is en in welke groep hij zou kunnen instromen. Het lijkt me niet verstandig om te zeggen dat je zelf al les hebt gegeven, want daar doen ze erg wantrouwend over. Zeg bijvoorbeeld dat hij in de zomervakantie les heeft gehad van een vriend die vroeger zelf zwemles heeft gegeven. Dat komt wat interessanter over.

Denk ook vooraf over de snoepautomaten na. Heel veel kinderen krijgen na afloop van de zwemles de mogelijkheid om wat uit de snoepautomaat te trekken. Kost minimaal 50 eurocent per keer. Ik heb tegen mijn kinderen gezegd dat als ze niets uit de automaat nemen, daarvoor in ruil mogen kiezen wat ze 's avonds willen eten.

4 opmerkingen:

 1. Goede tips!! Zo heb ik het ook gedaan bij oudste en middelste. Ze hadden geen watervrees en mochten al snel naar het diepere bad doorstromen. ook de tips bij mijn blogje besparen ga ik erg ter harte nemen in Januari is het natuurlijk afgeprijsd allemaal slim!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoeleer ik mijn kind zwemmen?
  Kijk eens op www.e-zwemles.nl
  De eerste online zwemschool van Nederland
  En geheel gratis
  Vele dankbare gebruikers uit binnen- en buitenland gingen u voor
  Auteur, Ted Verbeek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom puur toeval op je blog gevallen en zal me er straks wat meer in verdiepen. Maar ik denk dat het een heel goede regel is om buitenshuis nooit voedsel of drank aan te schaffen. Op wandeling, na een sportactiviteit, op school, op reis, in een pretpark of om het even waar: als er een versnapering of drankje nodig is, nemen/geven we zelf iets mee van thuis uit. En anders is het wachten tot we weer thuis zijn. Zo heb je zelf controle over wat ze eten of drinken en heb je geen nutteloze veel te dure uitgaven. Er staat niets van beloning thuis tegenover: we vinden het belangrijk dat onze kinderen ervaren dat ze niets tekort komen zonder die dure extra's , en dat die dure extra's niet nodig zijn om gelukkiger te zijn. Als je dat van kleinsaf toepast, vinden ze dat heel normaal hoor. Als papa en mama dit natuurlijk ook consequent toepassen voor zichzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn kind draagt altijd een zwemvest tijdens zwemles

  BeantwoordenVerwijderen