Zoeken in deze blog

donderdag 20 september 2012

het wordt weer kouder

Ik neem op het moment de kledingkasten van ons allemaal onder handen. Wat echt kapot is, gaat op een stapel om in de container terecht te komen. Dan maak ik nog een stapel voor de doorverkoop via een tweedehands kledingwinkel. Ook een stapel om door te geven, want ik krijg zelf ook regelmatig kleding en om dat te kunnen blijven ontvangen moet je ook wel eens wat weggeven. En als laatste een stapel met verstelwerk. Zo maak ik te korte broeken langer door een tricot board onderaan, of een paar kleurige stroken.
Nu is het helemaal hip om onderaan de broek een gebreid of gehaakt randje te maken. De zomershirts met korte mouwen worden doorgedragen met een aantal basisshirts met lange mouwen eronder. Tevens maak ik nu al vast een lijstje met de schaatsen die ontbreken in de passende maten, net zoals voor snowboats. Ik vind het altijd heerlijk om deze alvast te hebben staan, voor onvoorziene weersomstandigheden. Bovendien scheelt het enorm in prijs, wanneer je ze nu bijvoorbeeld aanschaft via marktplaats of een kringloopwinkel. Maar op de rommelmarkt zijn ze nog steeds het goedkoopst.

Nog een tip als alternatief voor de sport bh. Wanneer ik ga hardlopen doe ik altijd twee bh´s over elkaar.
Bespaart me de aanschaf van een sport bh en de steun vind ik nog beter.

Vandaag voor het eerst de verwarming aangezet. Ik had als streven om dat pas per 1 oktober te doen, indien nodig, maar dat is me niet gelukt. Ik vond het binnen toch zo kil en koud worden. De thermostaat gaf 17 graden aan en daar voel ik me gewoon niet behaaglijk bij, ook niet met een trui of vest aan. Ik heb dan heel de dag een druppel onder mijn neus hangen. En alhoewel ik aan de vrekkige kant ben, vind ik dat voor mij de limit. Vorige week had ik al gebeld met de schoorsteenveger en gisteren weer. Maar ja, het wordt waarschijnlijk pas volgende week en stoken zonder dat de schoorsteen is geveegd, gaat bij ons niet meer gebeuren na de schoorsteenbrand van een aantal jaartjes terug.
Over een uurtje zet ik de thermostaat weer naar beneden. Overigens nog een tip, ooit gelezen, maar niet door ons toegepast! Wanneer de weerberichten koud weer aangeven, dan plan je in zo´n week veel bezoekjes en visites buiten de deur.

1 opmerking:

  1. Hahha das een goeie visite buiten de deur plannen.
    Goed idee van die te korte broeken. Zoontje heeft allemaal versleten plekken op de knieën van zijn broek daar strijk ik altijd een applicatie op. Ik heb geen naaimachine.

    BeantwoordenVerwijderen