Zoeken in deze blog

dinsdag 2 oktober 2012

huis te koop 1 jaar later

Ons huis staat nu ongeveer 1 jaar te koop. In de eerste weken keken we regelmatig naar de cijfers op funda. De cijfers m.b.t. de belangstellenden dan. Dat hebben we 6 weken volgehouden en sindsdien heb ik er zelfs nooit meer naar gekeken. Het Te Koop bord is er nu ook een aantal maanden af. Ik vind het een verschrikkelijk lelijk oranje bord. Oogt totaal niet aan de gevel van een gemeentelijk monument. Eigenlijk zijn we er dan ook helemaal niet meer zo mee bezig. Totdat..... er vorige week op 1 kilometer van ons huis een n huis in de verkoop is gekomen dat wel wat voor ons kan zijn. Maar ja, we willen niet op dubbele lasten gaan zitten. Zijn zelfs gestaag aan het aflossen geslagen. Het zou een geschikt huis voor ons kunnen zijn. Wat kleiner, maar met meer grond. En indien ons huidige huis zo zijn verkocht, waarschijnlijk ook hypotheekvrij!!!! Maar ja, ons huis is nog niet verkocht, sterker nog, er is nog niet één belangstellende geweest. Dan wordt je toch weer ineens op de feiten gedrukt dat je huis te koop staat en niemand het wil hebben. En echt, geloof me, we hebben een leuk huis hoor, alleen een beetje te groot voor ons gezin van totaal 6 personen.

Vanmorgen heb ik mezelf lekker een ochtend blogland beloofd en zit nu dan ook heerlijk naast de houtkachel te lezen en tikken. En ja, dan ineens hoor ik nog die andere reden dat ons huis te koop staat. Aan de voorzijde van het pand hebben we enkele beglazing, en als je dan rustig zit te tikken hoor je elke auto die langs rijdt. En dan blijken dat er toch best veel te zijn. Nieuw dilemma, moeten we de enkele beglazing laten vervangen door dubbele. Kostenpost van denk ik zo'n 6000 euro. Aan de ene kant denk ik van wel, want dat vindt een eventuele koper ook vast prettig, maar er komen helemaal geen kopers. Is die 6000 euro dan de moeite van het investeren waard, met de dalende prijzen krijgen we het er nooit meer voor terug. Of moeten we gaan voor eigen comfort. Er komen geen mensen kijken, dus zitten we hier over misschien vijf jaar nog steeds. Ik vraag me trouwens wel eens af of er wel eens huizen zijn die bijvoorbeeld meer dan vijf jaar te koop staan. Denk dan aan de huizen in een segment tussen de 600.000 en 750.000 euro?

Jullie visie is welkom.

6 opmerkingen:

 1. M'n schoonzus heeft een huis te koop van bijna 6 ton en na twee maanden al een bod en drie keer kijkers ofzo! Maar de markt is nu zo anders dan 5 jaar geleden, geen idee of er iets zinnigs over te zeggen is...

  Als mensen vallen over dat enkele glas, kunnen ze dat toch aangeven bij eventuele onderhandelingen, lijkt mij en gewoon wat minder bieden? Als je in een monument gaat wonen, weet je sowieso al dat je het niet kan vergelijken met een nieuwbouwwoning, wat betreft gehorigheid en isolatie lijkt mij...

  Maar hoop voor jullie op een koper, zou wel lekker zijn als je straks hypotheekloos zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ons ultieme doel is hypotheekvrij
   Maar ik bedoel ook voor het comfort, zou jij dan nog 6000 euro investeren als de kans bestaat dat je er nog wel vijf jaar woont, en dan doel ik eigenlijk een beetje op de geluidsoverlast van voorbijrazend verkeer. We stoken in die ruimtes met een houtkachel dus energiebesparing is eigenlijk geen reden.

   Verwijderen
 2. Mijn nicht heeft na 5 jaar vorige week de woning verkocht. 5 jaar geleden begonnen met 325.000 nu verkocht voor 235.000 slik, maar gaf ze aan dat blok aan ons been is nu weg en we weten waar we naartoe moeten werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je zeker dat dubbel glas zoveel gaat kosten?
  Wij hebben net onze slaapkamerramen (4stuks) vervangen door dubbele ramen. Ook vanwege de geluidsoverlast (in ons geval van de trein). We hebben gelijk de ramen van de achterdeur, 3 bovenramen en het doucheraam laten vervangen. Ook bleken er een paar raamlatten verot te zijn, deze ook gelijk laten vervangen. Totale kosten €1000,-. Een heel stuk minder dan de €6000 waar jij het over hebt. Dus offertes aanvragen kan de keuze makkelijker maken.
  Dan ik het aan jullie budget en de hoogte van de irritatie over het geluidoverlast, om te beslissen.
  Voor de verkoop lijkt het voor mij gevoel geen invloed te hebben. Voor mij in iedergeval niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn huurbaas wil bij ons dubbelglas plaatsen in ruil voor een huurverhoging van 75 euro p maand, is dit realistisch?

  BeantwoordenVerwijderen