Zoeken in deze blog

dinsdag 30 oktober 2012

Sinterklaaskadootjes


Misschien lijkt het aan de vroege kant, maar ik regel nu al onze Sinterklaaskadootjes. Gisteren moest onze oudste dochter voor een schriftelijk schoolexamen voor anderhalf uur naar school. Omdat haar school een uur fietsen is van ons huis heb ik haar even gebracht. Op nog geen kilometer afstand van haar school is een kringloopcentrum, dus ik had ruim anderhalf uur de tijd om daar rond te neuzen voordat ik haar weer op kon halen. Normaliter ben ik met een twintig minuten wel klaar bij de kringloop, maar nu was ik dus verplicht om langer te blijven. Dus steeds maar weer een nieuw rondje en dan zie je toch steeds weer wat nieuws. Ik ben zelfs in wat kistjes gaan duiken die helemaal onderaan stonden.
 Ik heb daardoor al heel wat leuke kadootjes kunnen scoren om de zak van Sint te kunnen vullen. Ze krijgen meestal 1 kado wat iets duurder is, maar dan is het toch leuk als de zak verder ook met pakjes is gevuld. Ik scoorde o.a. een magneetschaakbordje voor op de wc ;) 0,25 cent, een geheel nieuw gevulde knutsel/haardoos voor 1,25 euro, boekje 0.60, woordenspel 1,50, carsspulletjes, 1,50, poppenhuismeubeltjes, echt heel veel voor 2,00 euro, nog wat spelletjes, een pannenlikker 0,25, taartdecoraties 0,10, schooltrommeltjes 0,25, 50 ballonnen 0,50 en nog wat dingetjes. Totaal was ik nog geen 12 euro kwijt. Ik zag er nog een leuk kleedje, maar vond 2,50 voor mezelf (vrek die ik ben) toch wat te prijzig. Toen de kinderen vanmorgen allemaal naar school waren heb ik alles netjes schoongemaakt, getest en ingepakt met de namen alvast op de pakjes.
Voor de oma's geef ik nu vast een lijstje met ideeën. Dan weet ik zeker dat ze niets krijgen wat ze al hebben.  Oma's en andere familie hebben daar natuurlijk niet zo'n kijk op. Ik vind het dan zo teleurstellend voor hen als de kids bij het uitpakken zeggen, Dat hebben we al! Tevens op het lijstje wat ik aan de familie geef het verzoek geen snoepgoed en/of chocola te geven.
Nog een tip. Ik probeer altijd kadootjes te geven die niet op batterijen gaan, maar soms zie ik zoiets leuks dat ik dat gewoon niet kan laten liggen. Zorg dat je altijd kijkt op de verpakking van iets wat je bij de kringloop koopt of er batterijen in zitten en koop die er eventueel bij of laad ze thuis alvast op. Des te leuker als het kadootje ook gelijk te gebruiken valt.

1 opmerking:

  1. Die poppenhuismeubeltjes zijn echt mooi!
    Fijn hé zo winkelen bij de kringloop!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen