Zoeken in deze blog

donderdag 4 oktober 2012

alle rekeningen en betalingen via één bank

Voor onze betaalrekeningen en automatische incasso's maken we gebruik van twee betaalrekeningen. Eén bij de R.abo en één bij de A.bn. Dubbele maandelijkse kosten dus. Het scheelt ons 32 euro op jaarbasis als we de A.bn rekening stopzetten. Dus gisterenavond inventariseren welke rekeningen er allemaal via wie lopen en vanmorgen alles omgezet naar één rekening. Wel een heel gedoe, sommige bedrijven kunnen via internet worden geregeld, maar er stonden er ook een paar bij waarbij een rekeningnummer wijzigen met een geprint formulier, kopie ID en kopie bankafschrift gepaard moet gaan. Dat is dan wel weer even omslachtig.
Maar goed, alles is in gang gezet en ik wil de bedrijven tot december te kans geven de aanpassingen door te voeren en dan vanaf 1 januari dus 1 betaalrekening. Zou het allemaal gladjes gaan verlopen?

Ik was gisteren weer eens een kastje aan het opruimen en toen belandde ik bij het fotokastje.
Een aantal jaar geleden hebben we brand gehad en toen was ik in sneltreinvaart de fotoboeken van allerlei plaatsen in huis en van boven naar beneden aan het verslepen zolang mij de toegang tot ons huis nog niet werd ontzegd. Alles gelukkig op tijd gered, maar wel gelijk een waarschuwing voor hopelijk nooit meer opnieuw zoiets. Maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. Nadat ons huis weer was opgeknapt, heb ik alle foto's en fotoboeken en waardevolle papieren in een kastje beneden gezet vlakbij een deur. Mocht er ooit weer brand uitbreken, dan is het een kwestie van buiten gaan staan in de deuropening en of het hele kastje naar buiten trekken( op wieltjes is dus heel handig) of het kastje leegplukken. Alle materieel is vervangbaar maar foto's en eventuele filmpjes natuurlijk niet. Bovendien scheelt het een heel uitgezoek  en toestanden als je waardevolle papieren, denk aan polissen en paspoorten niet verbranden. Wel een tip. Een slot op zo'n kastje vlakbij de deur is natuurlijk wel handig.

Deze totaal verschillende tips wilde ik jullie niet onthouden.

1 opmerking:

  1. We hebben hier bewust rekeningen bij twee banken.
    Bij de ASN en de ING. De rekening is wel eens geblokkeerd geweest doordat iemand probeerde geld eraf te halen. De bank trad direct op en alles werd geblokkeerd. Heel fijn, maar minder fijn als er dingen gekocht moeten worden zoals boodschappen. Vandaar twee rekeningen.

    BeantwoordenVerwijderen