Zoeken in deze blog

vrijdag 14 december 2012

koude voeten

Mijn snowboots zijn vandaag mijn vrienden. In ons oude huis trekt het over de vloer. Ik heb al dagen lang koude voeten, maar wil gewoon niet de verwarming hoger zetten. Hij staat op 20 graden en we stoken de houtkachel er ook nog bij. Ik vind kou lijden, armoe. Dus vannacht met thermosokken in bed gestapt en vandaag ga ik heel de dag met mijn snowboots aan in huis rondlopen. Alles lijkt nu ineens aangenamer. Ik mag van mezelf me tot 10.00 op internet begeven om dan nog een ronde door het huis te doen voor het weekend.
Leuk om in verschillende blogs al te lezen over nieuwe plannen voor 2013. Wat betreft besparen hebben wij alles al wel zo'n beetje uitgekauwd. Alleen op eten kan er vast nog worden bespaard. Dus laten we dat maar als een voornemen voor 2013 beschouwen. Verder ben ik een emotie-eter en mijn vier kids vergen op het moment enorm veel energie. Denk aan ADD en ADHD en je weet wat dat inhoudt. Er heeft er ooit maar 1 van ons een stempeltje gekregen, maar daar houd ik niet van en negeer ik dat stempeltje dan verder ook gewoon. Voor de buitenwereld dan. Binnen ons gezin is het soms grote chaos door vergeetachtigheid, laksheid en drukte en heel veel lawaai.Wanneer de twee jongsten dan op bed liggen plof ik soms letterlijk op de bank om een kwartiertje roerloos te blijven liggen. Nu ga ik er toch over door, maar het gaat er eigenlijk om dat ik door het emotie-eten twintig kilo te zwaar ben. De 80 kwam deze week in zicht. Hier moet ik mee aan de slag.
Dus dat wordt het tweede punt voor 2013, wat ook gelijk zijn uitwerking zal hebben op punt 1.
Verder ben ik met het schrijven van een boek begonnen. Dit plan ligt er al jaren en ik was er ook al jaren geleden aan begonnen, maar toen ging onze harde schijf kapot en kon ik al mijn werk helaas niet meer terugvinden. De schijf heb ik nog altijd bewaard. Wie weet wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk is.
Ik heb mezelf geen limiet gesteld, maar wil wel verder met dit boek. Het zal gaan over ADD en ADHD, ze zeggen dat je het hebt maar ik vind het gewoon tot de groep eigenschappen behoren zoals bijvoorbeeld ook verlegen of dominant. Het is gewoon een eigenschap waar je  mee moet leren omgaan. Kan lastig zijn maar ik zie meestal de uitdagingen. Het vergt gewoon investering in tijd en aandacht en dat is tegenwoordig nu juist het probleem. Daarom heb ik besloten om thuisblijfmoeder te blijven en mijn energie in het gezin in plaats van werk te steken. Geloof me, thuisblijfmoeder is soms zwaarder dan een werkende moeder. Ik spreek uit eigen ervaring. Ik veroordeel andermans meningen niet hoor, maar het werkt bij ons gezin gewoon het beste.
Ik moet wel toegeven dat ik wat meer tijd aan mezelf moet besteden om zelf ook nog enigszins een leuk mens te blijven ;). Zit ikzelf goed in mijn vel dan loopt alles met de kinderen ook wat beter. Dat vind ik dan maar mijn laatste punt voor 2013. Werken aan mezelf zodat ik meer energie heb.

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie bijdrage, en voor mij heel herkenbaar. Middelste heeft een etiketje. Daar was ik wel blij mee want school en wij kregen handvaten om haar beter te begeleiden. Wat een mooie bijdrage, en voor mij heel herkenbaar. Middelste heeft een etiketje. Daar was ik wel blij mee want school en wij kregen handvaten om haar beter zz te begeleiden. En het advies om haar medicijnen te geven. Ik wilde dit absoluut niet. Ook de jongste heeft enorme moeite zich te focussen. En reageeet impulsief. Devies is in dit soort situaties regelmaat geen eten met toegevoegde dingen en rust. Het werkt het beste. Ik ben ook blij dat ik maar een ochtend in de week werk. En ook nog in onze eigen zaak dus als er ziekte is ofzo is er geen probleem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie. De ouderwetse 3 RRR, rust reinheid en regelmaat zijn hier het beste medicijn.
   Een ouderwetse waarheid maar in deze tijd soms moeilijk toe te passen.
   Ook wat eten betreft, ook al beweert men soms dat het er niets mee te maken heeft. Ik probeer echt met bewuste voeding bezig te zijn. Met de chocoladeletters die ze overal kregen voor de Sinterklaas kregen wij gelijk weer stuiterballetjes in huis. Succes en ook niet vergeten te genieten hoor.

   Verwijderen
 2. Ik probeer hier ook zo min mogelijk de kachel aan te zetten. Sloffen aan, fleecetrui en fleeceplaid scheelt ook al een heleboel.
  Hier ook 3 etiketjes in het gezin, maar soms heb je ze nodig om de juiste hulpverlening te krijgen. Echter het gaat steeds 'makkelijker' binnen het gezin. Buiten het gezin zie je dan wat je allemaal blijkbaar aanpast.

  BeantwoordenVerwijderen