Zoeken in deze blog

dinsdag 18 december 2012

De weegschaal de deur uit of niet?


Een aantal jaar terug had ik besloten de weegschaal de deur uit te doen. Ik vond het van de gekke dat mijn humeur en zelfvertrouwen afhankelijk kon zijn van wat de weegschaal 's morgens aangaf, poedelnaakt en na de ochtendplas. Dus weg met dat ding. Tot een paar jaar later mijn schoonmoeder het raar vond dat er bij ons helemaal geen weegschaal in huis stond. Dus als verjaardagscadeau kreeg ik een nieuwe. Het heeft in de afgelopen jaren al weer heel wat aan batterijen gekost. Eigenlijk sta ik weer op het punt om hem weer weg te doen. Nu gaat puberdochter er steeds op staan. En blijft ongezond eten totdat de weegschaal omhoog schiet. Niet bepaald verantwoord gedrag. Dus een extra reden om hem het huis uit te gooien. Wat zal dat trouwens een genoegdoening geven, de weegschaal in diggelen laten vallen (hij is van glas).

Net nog even naar een tweedehands kledingverkoop geweest, kon ik mooi combineren met een huisartsenbezoek. Mijn zoontje z´n rits had het vorige week begeven. Gelukkig was het de afgelopen dagen niet zo heel koud en zo liep hij al 3 dagen in z´n zomerjas. Een nieuwe rits inzetten vind ik tegenwoordig duur en niet te vergeten heel veel werk. Dus vanmorgen een winterjas van de W.e gescoord voor 1 euro.
Bijna alles was afgeprijsd voor 1 euro, want deze winkel gaat altijd dicht in de kerstvakantie. Zo begin ik de dag weer extra vrolijk. Ik had ook nog wat dingetjes voor de andere kinderen meegenomen. Vooral jongste dochter houdt erg van mode en kleding, dus ik zie haar gezichtje al weer voor me. Zij krijgt een heel leuk shirt met een afbeelding van een circusact met paarden. Wel een donkere sombere dag vandaag. Dan kan ik het niet laten om wat lichten aan te doen.

4 opmerkingen:

 1. Lekker geslaagd! Voor een euro, dat is niet gek!

  Een weegschaal heb ik al een jaar of drie niet meer... Ik merk wel aan mijn kleren of het tijd is om even wat minder lekkere wijntjes en liflafjes tot me te nemen. Of gewoon door een blik in de spiegel te werpen.

  Als puber kon ik me ook vreselijk druk maken over wat die stomme weegschaal zei. Wat een onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die koopjes hoor. Ik ga nu ook even langs de kringloop. Gewoon kijken, wie weet wat ik zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb ik een kerstattentie van jou ontvangen? Hartelijk bedankt voor dit zeer royale gebaar. Heel lief als het zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schenker is boven tafel. Maar omdat het biologisch was, verdacht ik jou ervan.

   Verwijderen