Zoeken in deze blog

donderdag 4 februari 2016

multi functionele kleding


Ik heb de afgelopen periode mijn kledinglijstje  nog een goed onder de loep genomen. Waarom eigenlijk hemdjes als ondergoed kopen als je ook gewoon een net zomers hemdje in de kast hebt hangen. Dus mijn besluit is genomen. Ik koop geen ondergoed hemdjes meer. Zorg dat ik een paar mooie basishemdjes heb voor mezelf en de kids, die kunnen ook als ondergoed worden gedragen.

Pantoffels. Ik heb ze ooit allemaal aangeschaft, maar ze worden niet gedragen. We doen gewoon twee paar sokken over elkaar aan. Ikzelf loop op oude laarsjes met rubberen zolen. Die klossen niet zo op onze houten vloeren.  We hebben wat kinderen in huis waar de prikkels zeg maar extra hard binnenkomen. Ikzelf heb er ook enigszins last van. Wat een rust als iedereen dan op sokken of rubber zolen in huis loopt. Moet je voorstellen. Zes personen maal 2 voeten met harde zolen die constant door je huis lopen met een houten vloer.

Sokken koop ik voor mij, manlief, oudste dochter en oudste zoon allemaal dezelfde. En ook maar één soort en in dezelfde maat.  Er zit behoorlijk veel rek in, dus ze passen van maat 38 t/m maat 44.  Dat is lekker makkelijk in de was en wanneer er gaten in de sokken komen kan je die bewaren tot er een gat in een sok van een ander paar komt. Sokken met gaten bewaar ik om mee te stoffen. Ideaal hoor. Sok (met gat dan) om je hand en stoffen maar.

Niet echt kleding, maar ik iets wat een heleboel was scheelt. De kinderen hun gezicht 's morgen laten wassen met een washandje en een droog washandje om de boel weer droog te maken. Ben ik gaan invoeren omdat ik het er bij mijn kinderen niet hun gezicht willen afdrogen aan een handdoek waar een broertje of zusje dat ook mee heeft gedaan. Ja pubers he, die griezelen overal van. Moet zeggen dat het niet prettig is hoor als je klodders tandpasta van een jonger gezinslid aan je handdoek voelt kleven.

Heb trouwens ook overal de dopjes vanaf gedaan in de badkamer. Onze gezinsleden doen ze er namelijk niet meer terug op. Een tandpasta pomp zoals met bijvoorbeeld handzeep zou een uitkomst zijn. Ik zal eens gaan googelen of er zoiets bestaat.

We zijn wat praktische aanpassing in ons huis aan het doorvoeren. Hadden we al veel eerder moeten doen. Zo hangt er nu een spiegel op hoogte van de kleine kinderen in de badkamer. Verder heb ik wat siergordijnen verwijderd op de slaapkamers. Gewoon rolgordijntje is genoeg. En verder heb ik boven één prullenbak op de overloop staan bij de trap en alle andere kleintjes op slaapkamers weggehaald. Dat ruimt lekker op. Maar één prullenbak boven legen en schoonmaken in plaats van vijf.


3 opmerkingen:

 1. Slim idee van die hemdjes. Dat is voor hier misschien ook wel een tip als mijn huidige Ten Cate hemdjes versleten zijn.

  Handig die sokken allemaal in één maat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat doe ik ook van die hemdjes. Ik heb ooit een tandpasta pomp bij de a.ction gekocht maar die begon te verstoppen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. handige tips.bijvoorbeeld die sokken en die hemdjes deed ik ook al,tja zo word je vanzelf creatief he

  BeantwoordenVerwijderen