Zoeken in deze blog

zondag 18 november 2012

hellup thermostaat op 35 graden

Ik zit nog na te zweten, is het niet meer van de temperatuur in huis, dan wel van frustratie. Ik heb heel de week geprobeerd de kachel te stoken en zo min mogelijk de verwarming aan te zetten. Wordt ik vanmorgen wakker met een hoofd dat aanvoelt alsof ik koorts heb. Kom ik beneden en loop tegen een muur van hitte op. Heeft onze oudste dochter in plaats van de thermostaat terug te zetten op 15 graden, deze doorgedraaid in de verkeerde richting, en dan nog met de deur naar de aangrenzende schuur open zodat de poezen lekker in en uit kunnen lopen. Heel de nacht heeft de ketel dus staan horren. Hoe lang moet ik nu wel weer niet met een druppel onder m´n neus lopen voordat dit allemaal is terugverdiend. Ik durf eigenlijk niet te kijken naar de meterstand, die we altijd netjes elke week opnemen. Onze dochter is er ééntje van het verstrooide soort, het is niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Zou een weekje zakgeld inhouden haar er meer toe zetten oplettend te zijn, maar ik ben in zulke dingen een softie, dus voer ik dat maar niet door. In ieder geval gaat vandaag heel de dag de cv niet aan. BRRRRR!!!

6 opmerkingen:

 1. Hè gatver, wat zonde nou toch weer. Best wel een beetje herkenbaar dit schrijfsel, het lijkt wel of ik hier thuis soms ook de enige ben die de meter omlaag wil hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat is balen! Hebben we in ons oude huis ook wel eens gehad, heel de nacht had ie echt vol uit aan gestaan. We hebben toen bij de conrad voor vijf euro een electronische thermostaat gekocht, werkte perfect :) En misschien valt het wel hartstikke mee joh met je meterstanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooo wat vervelend. Je dochter heeft geluk dat je zo'n softie bent, bij ons zou dit dus inderdaad een week zakgeld kosten. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat dit alleen helpt om ze te laten op letten. Klinkt hard maar later als ze op zichzelf wonen moeten ze dit soort acties ook zelf betalen. Beter nu leren dan dan in de problemen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen! Maar niet te veel kou kleumen hoor, want straks wordt je ziek en dan heb je weer een hoop geld nodig voor neusspray, paracetamolletjes enz. En daar zit je ook niet op te wachten toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bah dat zou ik ook niet leuk vinden!
  Hier probeer ik ook op te letten met waterverbruik tot
  jongste dochter is de kraan heeft laten openstaan van de douche (niemand anders was thuis) en de hele dag warm water
  is weggelopen grrrr...

  Oudste zoon heb ik in de week ook eens aangepakt...s'nachts
  gaat de verwarming ook op nachttarief ( het rooster van
  de verwarming zit vlak onder zijn venster) en had hij ook de ganse nacht de venster laten open staan....
  De verwarming springt hier dan ook de hele tijd op om
  alles een beetje warm te krijgen....

  ik zou ook boos zijn hoor in jouw plaats
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is zeker een kostbaar nachtje geweest. Hopelijk niet te veel kou geleden gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen