Zoeken in deze blog

dinsdag 6 november 2012

rondleiding 2


Dan komt hier de beloofde rondleiding in ons huis. De slaapkamer grenzend aan onze slaapkamer, namelijk van ons jongste zoontje. Ik had wat problemen met de foto's dus sommige foto's staan bij de verkeerde bijschriften. Hoop dat het toch een beetje duidelijk wordt.
Het bed is eigenlijk een stapelbed, maar wij gebruiken het als halfhoogslaper. Het tweede bed wat er nog bij hoort doet dienst als gewoon bed in de slaapkamer van onze oudste zoon. Het bed komt van I.kea en is echt supersterk. Het is inmiddels 13 jaar oud en er is al heel wat op geklauterd en aan gehangen.


Deze foto is een beetje donker door het tegenlicht.
De kast hebben we via MP gekocht. Aan de muur hangen oude schoolkaarten. Ooit op een kleedjesmarkt gekocht. Voor de ramen weer luiken. Ik hou niet van gordijnen. Zijn altijd stoffig en moeten om de zoveel tijd gewassen worden. De luiken werken super tegen de zon en kou (enkele beglazing).

Ons zoontje is helemaal gek van Cars, dus de accessoires zijn daar dan ook van. Gekregen lampjes op de kast en aan het plafond van iemand waarvan hun zoontje die leeftijd voorbij was. De fleece deken via MP gekocht en het onderliggende dekbedovertrek ook.

Dit is de doorkijk via de extra tussendeur naar onze slaapkamer.

Onder het bed ligt een speel/wegenkleed, gekregen van schoonzus die het weg wou gooien. De houten garage en het houten kasteel zijn krijgertjes van oudere buurkinderen. Hun vader was de garage aan het opruimen en buiten aan het uitstallen wat naar de rommelmarkt kon. Ik zag het staan en zei gewoon, als je er geen raad mee weet, dan hou ik me aanbevolen hoor. Een dag later werd het bij ons gebracht.

Het wordt een eentonig verhaal, maar ook de autootjes hebben we gekregen. Vooruit, de kraan van playmobil is ooit nieuw gekocht als verjaardagskado. De voetbaltafel heeft mijn schoonzus ooit gewonnen bij een loterij op de voetbalvereniging, maar ons neefje had er al een staan. Dus hebben wij die overgenomen voor een leuk bedrag als verjaardagskado. En het aapje (onderste foto)  hebben we denk ik 12 jaar geleden gekocht bij een bezoek aan De Apenheul, We hadden toen nog maar 1 kind en als we dan naar een dierentuin gingen, dan kochten we ook wat om mee naar huis te nemen. Echt superduur in zo'n park, maar ja, bij je eerste doe je zulke dingen ;)  Om het toch nog in de trend van het consuminderen te houden, heeft het aapje nu inmiddels vier slaapkamers gedecoreerd.
In de kast de kleding en de spaarpot. De spaarpot heb ik gekregen van mijn nu overleden vader toen ik zwanger was van ons eerste kind. De winterjas komt van de Z.eeman en de overige kleding is tweedehands gekocht of gekregen.
De groene muur is Sesamstraatgroen, hoe verzinnen ze het. Die zal denk ik in de toekomst nog een keer wit worden geverfd, maar voor de rest is deze kamer, als één van de weinige echt helemaal klaar.


In deze slaapkamer is alles dus minder steriel als in onze eigen slaapkamer, maar ik vind dat voor de kinderkamer niet zo erg. Je kunt natuurlijk niet tegen een kind zeggen dat ze niet op hun slaapkamer mogen spelen.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal heel leuk uit. Vrij leeg maar toch gezellig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons zoontje vind cars ook helemaal super.Fijn dat je die auto s hebt gekregen die zijn heel erg duur

    BeantwoordenVerwijderen