Zoeken in deze blog

dinsdag 20 januari 2015

Steunzolen


Het kon echt niet langer. Ik heb ontzettende platvoeten en omdat de kilootjes er alleen maar bijkomen en niet afgaan, waardoor de pijnklachten in voeten en benen toenemen heb ik via de podoloog steunzolen laten aanmeten. Ik had vooraf geïnformeerd of je voor de podoloog een verwijzing van de huisarts nodig hebt. Dat was niet het geval. Scheelt weer een consult, niet zozeer de kosten die worden gedekt door de zorgverzekering maar meer de tijd die je ermee bespaart.
De podoloog pakte de informatie van de zorgverzekering er is bij en vertelde dat ik het beste gelijk drie paar steunzolen kon nemen. Ik ging in december en ze zei dat ze de kosten dan over 2014 en 2015 kon verdelen. Twee paar voor gewone schoenen en laarzen met hakken of zolen van maximaal 3 cm hoog en een paar voor hoger dan 3 cm. Bij het ophalen van de steunzolen kreeg ik twee kaartjes mee van winkels waar ze een uitgebreid assortiment zouden hebben voor schoenen en laarzen die geschikt zijn voor steunzolen. Provisie zeker? Na zelfonderzoek naar schoenen geschikt voor steunzolen ben ik marktplaats af gaan speuren. Heel handig is om de lengte van de losse steunzool op te meten. Als er dan iets geschikts voorbij komt op marktplaats, dan vraag ik of er een los voetbed in ligt en wat de afmeting ervan is. In mijn aantekeningenboekje heb ik een lijstje geschreven met merken die geschikt zijn. Meestal is de maat toch een maatje groter ondanks de losse voetbedden. Ik wil niet echt reclame maken maar hoop met de merken die ik hier vermeld mensen te kunnen helpen voordelig via marktplaats te slagen. Geschikt zijn: Gabor, JJ Footwear, Durea, Fitflop, Cruyff, Hassia, Think, Wolky, Clarks, Ecco, Helioform.
Het effect van de steunzolen merkte ik meteen. De naam doet zich eer aan. Wat een steun. Ik doe 's morgens gelijk mijn schoenen aan en ze gaan pas bij het naar bed gaan weer uit. Voor thuisgebruik heb ik oerlelijke bijna voor niets aangeschafte schoenen via marktplaats staan. En ga ik weg, dan haal ik de zool uit die schoenen en stop ze in mijn nette. Eerst ervoer ik alleen steun, maar nu, na drie weken kan ik constateren dat ook de pijnklachten wat minder worden. Jippie!!!!!

1 opmerking:

  1. Super, mijn moeder heeft ze ook sinds een half jaar, schijnt idd heerlijk te zijn.
    Gr. Anne

    BeantwoordenVerwijderen